Muradiye Hem Yıl Sonu Sergisi İlgi Gördü

Muradiye İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2012-2013 döneminde açılan mesleki kurslara katılan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünleri sergiledi.

Muradiye'de 193 kurs açan müdürlük, bu kurslarda 2 bin 456'sı kadın toplam 4 bin 944 kursiyere eğitim verdi. Kursiyerlerin eğitimlerini tamamlamasının ardından yaptıkları çalışmalar, HEM binasında düzenlenen sergide davetlilerin beğenisine sunuldu.

Kaymakam Erol Tanrıkulu, yapılan çalışmalara katılarak aile bütçelerine katkıda bulunan kursiyerleri kutladı.

Kursiyerlerin hem meslek sahibi olduğunu hem de bütçelerine katkı sağladığını anlatan Tanrıkulu, "Yapılan bu işlerin çeyiz sandıklarında kalarak çürümemesi, el emeği, göz nuru sanatların sadece burada değil Türkiye'nin değişik illerinde sergilenerek pazarlanması, kursiyerlerimiz açısından daha da kazançlı olacaktır" dedi.

Muradiye HEM Müdürü İhsan Keskin ise halk eğitim merkezlerinin yöre insanına en iyiyi, en doğruyu, en güzelini her zaman, her yerde ve herkese sunan eğitim kurumu olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından serginin açılışını yapan Kaymakam Tanrıkulu, davetlilerle sergiyi gezerek usta öğreticilerden ve kursiyerlerden bilgi aldı.

Kaynak: AA