Ekmeğiyle Ünlü Poyralı Köyü Tatilcilerin Uğrak Noktası

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine bağlı Poyralı köyünde, sindirimi kolay olan ve bir hafta tazeliğini koruyan Poyralı ekmeği tatilciler tarafından büyük beğeni topluyor.

Ekmeğiyle Ünlü Poyralı Köyü Tatilcilerin Uğrak Noktası
Pınarhisar ilçesi Yıldız Dağları eteklerinde yer alan Poyralı köyü, ekmeği ile Kırklareli ve çevre illerden gelen vatandaşların uğrak yerleri arasında bulunuyor. Meşhur Poyralı ekmeği üreticisi Sinan Özcan, “Poyralı ekmeğimizin meşhur olmasının en büyük sebeplerinden biri unlarımızın kaliteli ve fırıncılık mesleğinin püf noktalarını bilmemiz. Fırıncılık bizim dede mesleği. Dedemizden babamıza, babamızdan bize sırları ve püf noktalarıyla geçmiş bir meslek. Ekmeğimizin yapılması aşamasında, ekmeğin mayalanmasını, pişirilmesini iyi bilmek lazım. Yapmış olduğumuz ekmeklerimizi köyümüzden dışarı satmıyoruz, sadece köyümüzde satışa sunuyoruz” dedi.

İğneada’ya tatile giderken köye uğrayarak ekmek alan Okan Günay ise, “Her sene İğneada’ya giderken Poyralı’ya uğruyoruz. Buranın ekmeğini daha önceden gelen arkadaşlarımız önerdi, bizde her tatile giderken buradan ekmeğimizi alıyoruz” şeklinde konuştu.

Meşhur Poyralı odun ekmeği sadece Poyralı köyünde satışa sunuluyor

Kaynak: İHA