Yalçın'dan Gezi Parkı Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkiye'nin, her geçen gün daha tehlikeli bir mecraya sürüklendiğini ileri sürdü.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin, Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin tutumunu eleştirdi.

Türkiye'nin hızla kamplaşmaya ve kutuplaşmaya sürüklendiğini, ülkenin birlik ve bütünlüğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin aklıselim sahibi siyasetçilere, soğukkanlı ve feraset sahibi insanlardan oluşan bir hükümete şiddetle ihtiyacı vardır. Uzlaşma kültüründen yoksun, demokrasiyi içine sindirememiş, baskıcı bir iktidarın yönetiminde Türkiye, her geçen gün daha tehlikeli bir mecraya sürüklenmektedir. Başbakanın aşırı sert üslubunun arkasında yatan bir başka faktör de partisinin uyguladığı toplum mühendisliğinin ters tepmesidir. AKP iktidarı, PKK ve meclisteki uzantılarına gösterdiği hoşgörüyü ve şefkati, Gezi Parkı eylemcilerinden esirgeyerek bölücü örgütleri, Türk gençliğine tercih etmiştir. Gezi Parkı olaylarının başlamasından bu yana günler geçtiği halde suların bir türlü durulmaması, tamamen iktidarın kabahatidir. Başbakan Erdoğan'ın bir türlü yumuşamaması ve tansiyonu bilerek yükseltmesi ölümlere, kalıcı sakatlıklara, kamu mallarının zarar görmesine ve teröristlerin eylemleri tahrik etmesine sebep olmuştur. Olanların hesabını vermesi gereken, yangına körükle giden Başbakan Erdoğan'dır. Gezi Parkı eylemleri, Türkiye'nin AKP tarafından beceriksizce yönetildiğini gözler önüne sermiştir."

Yalçın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gezi Parkı eylemleri dolayısıyla bölücü başı tarafından kulakları çekilen PKK/BDP temsilcileri, başlangıçta yer aldıkları sokak hareketlerinden çekilmiştir. Amaçları, ayrılıkçı adımlarını sürdürebilmek ve aldıkları mesafeden geri düşmemek için, AKP tarafından kendilerine verilen sözler yerine getirilinceye kadar fazla gürültü çıkarmadan pusuda beklemektir. Sözde bağımsız Kürdistan hayalleri kuran bölücülerin bir başka stratejisi de hedefe ulaşmak için 'sureti haktan görünmek ',sözde barış ve demokrasi aşığı gibi fotoğraf vermektir. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne yönelik bu bölücü tehdide karşılık AKP lideri Erdoğan ise giderek güç kaybeden iktidarını kurtarma telaşına düşerek MHP'nin fikirlerine ve üç hilalli bayrağına sarılmaya başlamıştır. Açılım adı altında bölücülerin manevra alanını genişleten ve bölücü başına Türk milletinin asla onaylamadığı tavizleri veren AKP iktidarı, kendi yanlışlarının sarmalına düşmüş durumdadır."

Kaynak: AA