Pınarcık Katliamı Kurbanları Anıldı

MARDİN - Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık köyünde 1987 yılında terör örgütü PKK mensuplarınca katledilen 16'sı çocuk, 8'i kadın 30 kişi mezarları başında anıldı.

Pınarcık köyünde düzenlenen anma, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Törene katılan Ömerli Kaymakamlığına vekalet eden Savur Kaymakamı Cengiz Ayhan, Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Gökhan Zeki, Belediye Başkan vekili Hasan Batuk ve köylüler 30 kişinin mezarları başında dua etti.

Kaymakam Ayhan, AA muhabirine, bir daha böyle acılar yaşanmamasını dilediklerini belirterek, "Katliamda şehit olanların ailelerine başsağlığı, geride kalanlara sabır diliyoruz. Ülkemizin bundan sonra daha huzurlu refah ve barış ortamında olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Köy Muhtarı Bedirhan Öztep ise 1987 yılında terör örgütünün köye saldırısında 29 yakınını kaybettiğini anlattı. Olayın üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen o acının hala devam ettiğini ifade eden Öztep, katliamı unutmadıklarını ve hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

-Çözüm sürecine destek

Muhtar Öztep, çözüm süreci ile terör olaylarının artık son bulduğunu, bu yöndeki tüm çalışmaları desteklediklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Çözüm sürecini destekliyorum. Barış istiyoruz. Ama barış istiyoruz diye, geri dönüp bize baskı yaparlarsa kesinlikle kabul etmeyiz. Devletin de bu yönde önlem almasını istiyoruz. Gelip burada mafyacılık yapar 'siz böyle, şöyle yaptınız' diye bizden hesap sorarlarsa bu iş olmaz. Biz istiyoruz ki herkes insan gibi yaşasın. Kimse kimseye zarar vermesin. Huzur olsun. Bu memleket hepimizin. Hepimiz aynı gemideyiz. Zarar olursa bundan herkes etkilenecek."

Ramazan Öztep ise terör olayları nedeniyle büyük acılar çektiklerini, bu acıları kalplerine gömüp huzur ve refah içerisinde yaşamak istediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA