Ölümle Tehdit Edilen Kadına Panik Butonu ve Koruma Verildi

Adana'da, dini nikahlı eski eşi tarafından defalarca darp edilen ve fuhşa zorlandığı ileri sürülen kadına, akıl hastası olduğu için ceza almayan eski eşinin ölümle tehdit etmesi üzerine, panik butonu ve koruma verildi.

Ölümle Tehdit Edilen Kadına Panik Butonu ve Koruma Verildi
Fırat Ç. ile 2003 yılında evlenen Sıdıka Ç., eşi işsiz kalınca evlere temizliğe giderek çalışmaya başladı.

İddiaya göre, eşi elinden parasını alıp dövmeye başlayınca, 1 çocuk annesi kadın, eşinden 2009 yılında ayrıldı. Sığındığı babası tarafından da, "Sana bu adamla evlenme demedim mi?" denilerek kovulan ve sığınmaevine yerleşen kadın, pastanede çalışırken Battal S. (41) ile tanıştı. Kısa süre sonra Battal S. ile dini nikahlı olarak yaşamaya başlayan ve 2 çocuğu daha olan Sıdıka Ç., iddiaya göre eşi tarafından para karşılığı fuhuş yapmaya zorlandı. Fuhuş yapmak istemeyince de devamlı dayak yiyen kadın, 2012 yılında eşini terk edip yeniden sığınma evine yerleşti; çocuklarını da yuvaya verdi. Eşi tarafından eve dönmesi istenen kadın, dönmek istemediğini söylemesi üzerine, ölümle tehdit edildi. Battal S., takip ettiği Sıdıka Ç.'yi defalarca sokakta da yakalayıp döverken, en son otomobille kaçırıp öldüresiye dövdükten sonra boş bir tarlaya attı. Vatandaşlarca kanlar içinde bulunup hastaneye kaldırılan kadın, ölümden döndü.

Sıdıka Ç.'nin şikayeti üzerine Battal S. hakkında 5 ayrı dava açılırken, 8 ayrı suç duyurusuyla ilgili de soruşturma sürüyor. Açılan davalar üzerine Sıdıka Ç.'ye koruma kararı ve panik butonu verildi ancak, panik butonu bir ay sonra tekrar alındı. Yetkililer, panik butonunun süreli olarak verildiğini, kadının ise kullanmadığı için geri alındığını bildirdi.

Öte yandan Battal S., Adana Sulh Ceza Mahkemeleri’nde görülen 4 davadan para cezasına çarptırıldı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Adana 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 'yaralama' davasında ise şizofreni hastası olduğu gerekçesiyle ceza verilmedi.

Yüksek güvenlikli bir sağlık kurumunda tedavi altına alınması kararlaştırılan şahıs, Sıdıka Ç.'yi telefonla arayarak veya gördüğü yerlerde tekrar ölümle tehdit etmeye başladı.

Öldürülme korkusuyla yaşayan kadın yine suç duyurusunda bulunarak, yetkililerden panik butonu ve koruma verilmesini istedi.

Şiddet mağduru kadının, "Bu adam deli raporu aldı beni öldürecek" diyerek yardım istemesi üzerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) görevlileriyle irtibata geçti. Merkez yetkililerinin girişimi sonucu panik butonu Sıdıka Ç.'ye tekrar verilirken, 6 aylık koruma da verildi.

Korumayla birlikte panik butonuna kavuşan kadın, “Bir nebze de olsa kendimi güvende hissediyorum. Panik butonu olduğu zaman yanıma yaklaşamıyor. Sesimi duyup, bana yardımcı olan Bakanımız Fatma Şahin ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA