Muş Valisi Büyükersoy, Basın Mensuplarını Kabul Etti

MUŞ - Vali Vedat Büyükersoy, ''Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için marka işletmelere ihtiyacımız var. Sütaş, Ülker gibi kurumsallaşmış büyük şirketlerin Muş'a gelmesini arzu ediyoruz'' dedi.

Vali Büyükersoy, Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey ve kentteki basın mensuplarını makamında kabul etti.

Kentin ekonomik yönden kalkınması için önemli hamleler yapılması gerektiğini, bunun için özellikle Muşlu iş adamlarının yatırımlarına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Büyükersoy, bazı iş adamlarıyla görüşmeler yaptığını ve kente gelmeleri için davette bulunduğunu ifade etti.

Muş'un kazançlı yatırıma müsait bir il olduğunu ispatlaması gerektiğini anlatan Büyükersoy, ticaret ve sanayi odası başta olmak üzere siyasiler, sivil toplum örgütleri ve basın mensuplarının birlikte hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

Büyükersoy, kentin kalkınmasında en önemli temel taşın tarım ve hayvancılık olduğunu, bunun geliştirilmesi için çaba harcanması gerektiğini bildirerek, şöyle konuştu:

''Kent ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olmasına rağmen, et ve süt entegre tesisleri olmadığı için bu istenilen seviyede değil. Kentin yaklaşık 280 bin büyükbaş ve 1 milyon 300 bin küçükbaş hayvan potansiyeli var. Şimdi bu bölgede süt ve et entegre tesisi gerçekleşir ise en fazla iki yıl içerisinde bu vatandaşın cebine yansır. Marka işletmelere ihtiyacımız var. Marka olmayan küçük işletmelerin kaçıp gitme ihtimali var. Sütaş ve Ülker gibi kurumsallaşmış büyük şirketlerin Muş'a gelmesini arzu ediyoruz. Muş'un coğrafyası ve hayvan varlığı buna müsaittir.''

Kaynak: AA