Milletvekilleri Sel Bölgesini Gezdi

Ordu’da etkili olan sağanak yağmurdan bir çok bölge olumsuz etkilenirken, eski İçişleri Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin ile AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, selden zarar gören ilçelerde incelemelerde bulundu.

Milletvekilleri Sel Bölgesini Gezdi
Milletvekili Şener, Aybastı, Kabataş, Çatalpınar, Çamaş, Korgan, Gölköy, Fatsa ilçelerinde selden zarar gören vatandaşlara acil olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 500 bin lira gönderildiğini yardımın süreceğini söyledi.

Selden büyük yara alan Aybastı, Çatalpınar ve Kabataş ilçelerinde incelemelerde bulunarak vatandaşlar ile sohbet eden Şener, "Bu ilçelerimiz tarihin en büyük felaketi ile karşılaştılar. 1 vatandaşımız üzülerek söylüyorum ki hayatını kaybetti. Maddi olarak hem vatandaşımız hem de belediyelerimiz ciddi zarara uğradılar. Devletimiz yaraları sarmaya başlamıştır" dedi.

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ve Kabataş İlçe Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, selden büyük zarar görüldüğünü anlatarak, "Hasar tespitini gerçekleştiriyoruz. Son bir kaç yılda yaptığımız hizmetler selle büyük zarara uğradılar. Sizlerin desteği ve yardımı ile yaralarımızı kısa süre içerisinde saracağımızı biliyoruz" şeklinde konuştu.

Milletvekillerinin incelemelerine Ordu Garnizon Komutanı Albay Şeref Çakmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol da eşlik etti.
Kaynak: İHA