Kabataş’taki Sel Sonrası Çalışmalara Başlandı

Ordu'nun Kabataş ilçesinde dün akşam meydana gelen selde köylerle bağlantıyı sağlayan yolların, elektrik ve içme suyu şebekesinin çökmesinin ardından yaraların sarılması için çalışmalara başlandı.

Kabataş’taki Sel Sonrası Çalışmalara Başlandı
Fatsa Belediyesi itfaiye araçları ilçeye tankerlerle içme suyu taşırken, ilçenin köylerle bağlantısını sağlayan Hoşkadem Köprüsü’nden de geçiş olmadığı bildirildi.

Kabataş Kaymakamı Bekir Demir, sele aniden yakalandıklarını belirterek, "İçme suyu arıtma tesisleri, mezbaha ve mahallelere bağlantı yolları da tamamen çöktüğü için ulaşım sağlanamıyor. Devlet olarak gereken her şey yapılacaktır. Şu anda gerek karayollarımız yolları açmaya çalışmaktadır. Fatsa-Aybastı anayolumuzun Kabataş çıkışı tamamen sele kapıldığı için ulaşım servis yolundan sağlanmaktadır" dedi.

Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz da, “Vatandaşlarımızın yaralarını en kısa zamanda sarmaya çalışıyoruz. Şu anda Fatsa ve Ordu'dan gerekli yardım malzemeleri ve araçlar gelmek üzereler. Karayolları da gerekli çalışmalara başladı.

İçme suyu sıkıntımızı da Fatsa Belediyesi’nden getirilen tankerlerle karşılıyoruz. Kabataş, tarihinin en büyük sel felaketini yaşadı" diye konuştu.

Bu arada Fatsa-Aybastı karayolunun Çatalpınar-Kabataş istikametlerinde ise yer yer heyelanların meydana geldiği belirtilerek, bu istikamete giden sürücülerin dikkatli olması istendi. Çatalpınar-Kabataş arasındaki Kabataş girişindeki karayolunun yaklaşık 30 metrelik bölümünün de sele kapıldığı ve ulaşımın servis yolundan sağlandığı bildirildi.

Kaynak: İHA