DSP Genel Başkanı Türker, Desam Genel Başkanı Avcı'yı Kabul Etti

DSP Genel Başkanı Masum Türker, bir toplumun geleceğinin eğitim, sağlık, beslenme ve yeşil alanları korumakla ölçüldüğünü belirterek, "Eğer bunlar güçlüyse bir ülkenin güvenlik sorunu da çözülür, terör sorunu da çözülür" dedi.

DSP Genel Başkanı Türker, Desam Genel Başkanı Avcı'yı Kabul Etti
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Parti Genel Merkezi'nde Demokrat Eğitimciler Sendikası (DESAM) Genel Başkanı Gürkan Avcı ve beraberindeki heyeti kabul etti. Türker, bir toplumun geleceğinin eğitim, sağlık, beslenme ve yeşil alanları korumakla ölçüldüğünü belirterek, "Eğer bunlar güçlüyse bir ülkenin güvenlik sorunu da çözülür, terör sorunu da çözülür. Refah sağlanır ve katılım sağlanır. Bizim ülkemiz, eğitimciler açısından altın çağını Cumhuriyet'in kuruluş yılında yaşamıştır ve o zaman öğretmenler arasından seçilenler yurtdışına gönderilir, daha sonra üniversitelerin yapılandırılmasında ordinaryus, profesör mertebesine kadar çıkarılmıştır" dedi

Son 10 yıldır Türkiye'de eğitim ve sağlığın tarumar edildiğini savunan Türker, şu anda sağlığın aslında çok pahalı bir oluşum sergilediğini söyledi.

Bu yapının ortaya çıkma nedenini 'insanların ve toplumun özgür olmaması' olarak açıklayan Türker, özgürlüğün de örgütlenmeyle olabileceğini ifade etti.

Türker, "Geçmişte DSP olarak memurların siyaset yapması için de mücadele ettik. Hatta Kamu Çalışanları Sendikası'ndaki oluşumundaki alt komisyon başkanı bendim. O zaman biz grev ve toplu sözleşme hakkını da koymak istedik. O zaman bunu reddetmişlerdi" diye konuştu.

Gezi Parkı olaylarını da değerlendiren Türker, "Bu protestolar şu anda Türkiye'ye yayılmış durumda ve bu protestolarda bu sefer tamamen bugünkü iktidarın dayatmak istediği yenilik kavramına uygun Türkiye'de ötekileştirme anlayışı ortaya konmaktadır. Yani biz güçlüysek ötekiler bize uymak zorundadırlar gibi bir anlayış var. Dolayısıyla artık bir AKP devleti var ve AKP devletinin kendi içinde de bir devleti var. Bunu yıkabilmek, kendi Türkiye Devleti'ni ulusal bilinç içinde ortaya koyabilmek için herkesin el birliğiyle mücadele etmesi lazım" ifadelerini kullandı.

DESAM Genel Başkanı Avcı tarafından kendisine sunulan ve eğitimcilerin sorunlarını içeren raporu kabul eden Türker, sunulan raporu ele alacaklarını dile getirdi.

Avcı ise, "Türkiye'de demokrasimizin ve Türk siyasetinin kalitesi ciddi eleştirilere mazhar olmaktadır. Bunun en mühim nedenlerinden bir tanesi de katılımcı demokrasi, çağdaş siyaset, gelişmiş ülkelerdeki siyaset ve siyasi partiler yasasına sahip olmamızdan kaynaklanıyor" dedi

Kaynak: İHA