Oib Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine Boya Atölyesi

OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ‘Motorlu araçlar teknolojisi alanı boya atölyesi’nin açılışı yapıldı.

Oib Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine Boya Atölyesi
Otomotiv sanayinin en önemli ihtiyaçlarından olan oto boya konusunda nitelikli eleman yetiştirilmesi amacıyla yapılan protokol, atölyenin 5 yıllık tüm donanım ihtiyacının giderilmesi, öğrenci eğitimi ve eğiticilerin eğitimini kapsıyor. Akzo Nobel Eğitimcileri atölyelerin tamamlanmasının ardından Şubat ayında bu yana her hafta öğrenci ve öğretmenlere eğitim veriyor. Törene Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Muhsin Özlükurt, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç’ın yanı sıra Akzo Nobel Kemipol A.Ş. Bursa Bölge Müdürü Tacettin İncir, il ve ilçe milli eğitim yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal eğitime katkılarından ve yatırımlarından dolayı Akzo Nobel Kemipol A.Ş.'ye teşekkür ederek, boya sektörünün dünya ekonomisinde önemli yeri olduğu ve bu konudaki istihdam açığının sürekli olacağını vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise okulların sanayi ile işbirliği içinde bu tür desteklerinin çok büyük önem arz ettiğini, Bursa’nın bu konuda önemli bir ivme yakaladığını ve teşekkürlerini ifade etti.

Atölye filminin izlenmesinin ardından konuşmalarını yapan Akzo Nobel Kemipol A.Ş. Grup Müdürü Cumhur Coşkun, “Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin sektöre ciddi katkıları olacağına inanmaktayız. Umudumuz Türkiye genelinde benzer standartlarda okulların açılarak sektörümüzün eğitimli personel sıkıntısının giderilmesi yönündedir” dedi.

Kaynak: İHA