Yüksekova'da Trafik Kazası: 3 Ölü, 11 Yaralı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı.

Yüksekova'da Trafik Kazası: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaza, saat 16.30 sıralarında ilçeye 15 kilometre mesafedeki Suüstü Köyü yakınlarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Yüksekova’dan Van’a giden ve sürücüsü öğrenilemeyen 73 SD 085 plakalı TIR, Suüstü köyü yakınlarındaki çöplük mevkiinde kayganlaşan yolda virajını alamayarak, cezaevi görüşü için gittikleri Van’dan Yüksekova’ya dönen Hilmi Öner yönetimindeki 30 YE 500 plakalı yolcu minibüsle çarpıştı.

Çarpışma sonucu yolcu minibüsünde bulunan ve aynı aileden Halime Öner, Hilmi Öner ve Bircan Öner hayatını kaybederken, Beritan Öner, Hayrettin Öner, Mesut Öner, Nedim Öner, Gülşilan Öner, İrem Öner, Rojda Öner, Nefisa Öner, Ekrem Öner, Halil Öner ve Sebahat Bozacı yaralandı. Yaralılar, olay yerinden geçen araçlar ve ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan bazılarının durumu ağır olduğu bildirilirken, kazanın öğrenilmesiyle hastaneye akın eden yaralı ve ölü yakınları sinir krizleri geçirdi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA