Üniversiteler Konseyi’nden Avrupa Demokrasisine Tepki

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, “Dünya eski dünya, Müslüman toplumlar eski Müslümanlar Türkiye eski Türkiye değilken şaşılacak şey sen ve yandaşların aynı tencere aynı tava hala devam ediyorsunuz” dedi.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, son günlerde yaşanan olaylara ilişkin kaleme aldığı ‘Ortaçağda Kalmış Yobaz Avrupa Demokrasisi’ konulu yazısını kamuoyuyla paylaştı. Azizoğlu, Türkiye’deki muhafazakar toplumun tanımını yaparak; inanç, milli değerler, ulusal kavramlara, Anane kültür dil ve milli sosyal yaşama sahip çıkan, değer ve kavramlarını koruma yaşatma bilinci ile bireysel, toplumsal, kurumsal ve ulusal veya küresel baskı ve zulümlere direnç gösteren kesimler olduğunu söyledi.

Batı değer ve kavramlarının, İslam karşıtlığını ideoloji edinen demokrat maskesi takmış hiçbir İslami, insani ve vicdani kavram tanımayan kesimlerdeki statü algısına denildiğini ifade eden Azizoğlu, “76 milyonun yüzde 99’una Müslüman deniliyor, ancak inanç, kültür, aile kavramı ve ulusal değer, kavram ve çıkarlarında neredeyse hiçbir ortak alanımız olmayan, Anadolu insanına mecburi istikametin batı değerleri olduğu denilerek 90 yılı heba ettik” diye konuştu.

Azizoğlu, son günlerde yaşanan Gezi Parkı olaylarına değinerek, şunları kaydetti:
“Tamam hesap sormayalım, peki rövanş almayalım, emir buyurduğunuz gibi dindar insanlar hiçbir hak ve talepleri için sokağa çıkma hakkına sahip olmasın. Bu günlerde ülkemizde cereyan eden sözde demokratik hakkını kullanmak için sokağa çıkıp, gösteri yapmak toplumsal eylemlere baş vurmak gezi parkı bahanesiyle ülkenin şehirlerini harabeye savaş alanına çevirenlerin hak ve hukukuna sahip olması ne haddine muhafazakarların. Peki o zaman demokrasinin tarifi nedir? Affedersiniz, ya din? Ben Müslümanım onlar farklı dinlerden diye sormamalıyız. Verilecek cevapları beyinlerinde, siz onu merak etmeyin hallediyoruz dil, kültür, eğitim, sosyal yaşam ve yönetenlerin tamamına yakını batı değerlerine göre dizayn edildi. Dinde zamanla önce entegrasyon sonra asimilasyon evresini tamamlar. Sinsi alçak projelerinizin asla gerçekleşmeyeceğini kabul etmenizin zamanı geldi. Lakin sizin kabul etmeniz çok zor sizde haklısınız millet eski millet Türkiye eski Türkiye değil ki her istediğiniz anında olsun.”

TÜRKİYE’DE YAŞANAN SON OLAYLAR VE BATI ZİHNİYETİ
Türkiye’deki Gezi Parkı olayları ile başlayan ilk eylem ve amacın, tamamı katılımcı demokrasinin gereği olan ve haklı nedenler içeren ülke yönetiminde bulunanların da aşırı güç ve orantısız reaksiyon göstermeleri nedeniyle toplumsal bir infiale dönüştüğünü savunan Başkan Azizoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan’dan başlayan tüm karar merciinde bulunan kesimlerin sağduyu ve eylemin ilk günkü taleplerini karşılayacak teminatları verme çağrı ve taahhütlerine neden olumlu cevap verilmez veya batı toplumları neden bu sağduyulu ve çözüm içeren çaba ve gayretleri destekleyen Türkiye’ye huzur ve barış getirecek adımlara destek mahiyetinde açıklamalar yapmaz. Bunun yerine sokak anarşizmini körükleyecek beyanatlarda bulunuyorlar. Acaba korktukları Anadolu insanına tüm iç ve dış zulüm ve baskılara rağmen yaptıramadıkları iman ve inanç, aile kavramı ve kültür asimilasyonuna rağmen onları hiç mutlu etmeyen Anadolu direnci mi?” dedi.

“ZALİM FAŞİST VE DEMOKRAT”
Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu, faşist sisteme gönderme yaparak, “Biliyoruz bizleri ülkemizi milletimizi çok seviyorsunuz, yarım asra yakın sınır bekçiliğinizi yaptığımızda tüm ekonomik kazanımlarımızı silahlı güçlerimize sizlerin emir ve talimatlarınız ile harcayıp milletin fakir ve 40 sente muhtaç haline acıyıp bizlere hurdalıktaki tank ve silahlarınızı hibe ettiğinizi asla unutamayız” şeklinde konuştu.

“Biliyorum tüm İslam ülkeleri ile Türkiye’nin de kısmen tüm ekonomik yer altı yer üstü zenginliklerine el koyarken önce Türkiye’de olduğu gibi diplomasi ve dış politika ile sahip olmaya çalıştınız bazı ülkeler size karşı çıkınca siz evrensel hak hukuku savunan demokrasi kahramanları mecburen bazen onları yakın tarihte köle olarak himmetinize alıp sahip çıktınız” diyen Azizoğlu, şöyle devam etti:
“Bazen Müslüman ülkelerin iç güvenliği, huzuru, sosyal yaşamını dizayn etmek için Afganistan, Pakistan, Yemen, Somali gibi onların geleceği ve iyiliğini hayati önemde görerek onlarla savaşarak onlardan yüz binlerce hatta total de milyonlarca insan öldürerek onları da himayenize alarak sahip çıktınız. Veya Irak, Libya, Cezayir gibi yer altı zenginlikleri olan orta doğu, Afrika ülkelerinin petrol, elmas madenleri gibi ülke kaynaklarını çarçur etmesinler diye tamamen çağdaş demokratik insani amaç ve gayelerle işgal edip elinizde olmadan mecburen katliamlar yaptınız. Tabi ki bize demokrasi dersi verme hakkına sahipsiniz. Zalim faşist ve de demokrat olmak böyle bir şey.

Dünya eski dünya, Müslüman toplumlar eski Müslümanlar Türkiye eski Türkiye değilken şaşılacak şey sen ve yandaşların aynı tencere aynı tava hala devam ediyorsunuz. Bizlerden Müslüman muhafazakarlardan zerre kadar demokrasi, medeniyet, çağdaşlık ve insanlık dersi almaya da hiç niyetiniz yok.”
Kaynak: İHA