Ordu'da Şiddetli Yağışın Ardından

ORDU - Ordu'da bazı ilçelerde etkili olan sağanak yağış sonrası yetkililer tarafından temizlik ve iyileştirme çalışmalarının başladığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre sağanak yağış sonrası meydana gelen selin ardından Fatsa, Aybastı, Çatalpınar, Kabataş ve Gürgentepe ilçelerinde hayatın normale dönmesi için belediye ekipleri tarafından alt yapıya yönelik çalışma başlatıldı.

Çalışmalarda suya kapılan bir HES inşatında ki işçiye ait otomobil de elekçi ırmağından çıkarıldı.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı yağıştan ilçelerinin etkilendiğini belirterek, "Yağışın durması ile temizlik çalışmalarımız başladı.

Su debisi yükselen Elekçi Irmağı'nda ise ıslah çalışmalarına kısa süre içerisinde başlayacağız" dedi.

İlçede büyük çaplı bir taşkının olmamasının tek tesellileri olduğunu belirten Anlayan, "Vatandaşlarımızın daha fazla mağduriyet yaşamaması için bütün ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor" diye konuştu.

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ise, ilçelerinin şiddetli yağıştan en çok etkilenen ilçeler arasında olduğunu ifade ederek, "Bugünden itibaren zarar gören alt yapılarımıza yönelik çalışmalarımız başladı" dedi.

İlçenin şebeke suyunun yağış sonrası hasar gördüğünü anlatan Gündoğar, bazı mahallelerdeki evlere su veremediklerini bunun için su şebekesinin tamiri için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Kabataş İlçe Belediye Başkanı Yakup Yılmaz da ilçelerinde bazı istinat duvarlarının, su arıtma tesisinin ve bir halı sahanın hasar gördüğünü söyledi.

İlçede alt yapının ciddi anlamda zarar gördüğünü de vurgulayan Yılmaz, "Biz belediye olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ancak yine de yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Öte yandan İl Afed ve Acil Durum Müdürü Osman Işık'da yağış sonrası bazı ilçelerden ekiplerine yönelik yardım talebi geldiğini, bunun üzerine bazı ilçelere tedbir amaçlı ekip yönlendirdiklerini söyledi.

Diğer taraftan Ordu Meteoroloji İl Müdürü Şükrü Koç, Ordu il genelinde yağışların azalacağını belirtti.

Yağışların bu gece ve yarın süreceğini ancak şiddetini kaybedeceğini ifade eden Koç, "Özellikle yüksek rakımlı ilçelerimizde yağışlar devam edecek. Ancak şiddetli olmayacak. Vatandaşlarımızın yine de tedbiri elden bırakmamalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA