Batman Valisi Arslan Yeniköy'de İncelemelerde Bulundu

Batman Valisi Yılmaz Arslan, merkez ilçeye bağlı Yeniköy köyünde sera alanlarında incelemelerde bulundu.

Batman Valisi Arslan Yeniköy'de İncelemelerde Bulundu
Vali Yılmaz Arslan’ı köy girişinde, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, Balpınar Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, Ziraat Odası Başkanı Niyazi Aydiş, köy muhtarı Serdin Oğuz ve köy halkı karşıladı. Vali Yılmaz Arslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü öncülüğünde İl Özel İdaresi tarafından yüzde 50 hibe desteği ile kurulup fide desteği sağlanan Yeniköy köyündeki seralarda incelemelerde bulunarak Batman'da sera yetiştiriciliği ile ilgi yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Arslan, Batman'da seracılığın geliştirilmesi için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, modern anlamda sebze yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla seracılık çalışmalarına başlattıklarını ifade etti.

Müdürlük yetkilileri, bu yıl Balpınar, Yeniköy ve İkiztepe köylerinde 20 adet seranın yapılması için çalışma yürüttüklerini kaydetti

Köy sakinleri ile bir araya gelerek bir süre sohbet eden Vali Arslan, köy çocuklarıyla yakından ilgilenerek onlara tişört ve şapka hediye etti.

Vali Arslan incelemelerinin ardından köyden ayrıldı.
Kaynak: İHA