Üsküdar Belediyesi'nden Ücretsiz Ruh Sağlığı Hizmeti

Üsküdar Belediyesi tarafından vatandaşların psikiyatrik rahatsızlıklarına yönelik hizmet vermek üzere Beylerbeyi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hizmete alındı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olarak kurulan Beylerbeyi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde haftanın her günü depresyon, takıntılar, panik ataklar gibi bütün psikiyatrik rahatsızlıklara yönelik muayene, reçete ve ilaç raporu düzenlenmesi gibi işlemler yapılabilecek.

Merkezde poliklinik hizmetlerinin yanısıra şizofreni ve benzeri psikotik rahatsızlıklar ve duygudurum bozukluklarına yönelik özel hizmetler de yer alacak. Merkezde, hastaların düzenli ilaç kullanmalarının sağlanması, hastalık nedeniyle bozulabilen sosyal yeteneklerinin tekrar kazandırılmasına yönelik rehabilitasyon çalışmaları bulunacak.

Beylerbeyi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde bunların yanısıra hasta ve ailelere ücretsiz ulaşım kartı ve engelli maaşı gibi sosyal haklardan nasıl yararlanabileceklerine ilişkin danışmanlık hizmeti verilirken, evden çıkmayı reddeden hastalar için tedavi ekibinin, bulunduğu yere giderek hastayı tedaviye döndürme konusunda çalışmalar da gerçekleştirecek.

Hastaların dışında hastalık yükü nedeniyle sıkıntı çeken aile bireylerine yönelik hizmetlerin de yer aldığı merkezden vatandaşlar ücretsiz olarak faydalanacak.

Kaynak: AA