Sıcaklardan Etkilenen Hayvanlar, Göl Suyunda Serinletiliyorlar

Bitlis’te çetin bir kışın ardından yavaş yavaş etkisinin arttırmaya başlayan kavurucu yaz sıcakları insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz yönde etkiliyor.

Sıcaklardan Etkilenen Hayvanlar, Göl Suyunda Serinletiliyorlar
Sıcaklardan nasibini alan hayvanlar serinlesin diye su göletlerine sokuluyor.
Bitlis ve ilçelerinde aşırı sıcakların baş gösterdiği bu günlerde besiciler hayvanlarını kavurucu sıcakların olumsuzluklarından korumak için hayvanlarını su göletlerine koyarak serinlemelerini sağlıyorlar. Öğle sıcaklarında göl kenarına getirilen büyükbaş hayvanlar, burada bir süre göl suyunun içinde bekletiliyor. Özellikle büyükbaş mandaların en çok etkilendiği durumlarda ise manda grubu sulu ve çamurlu alanlara götürülerek serinlemeleri sağlanıyor.

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte hayvansal hastalıklarında baş gösterdiğini belirten hayvan sahiplerinden Birol Doğan, “Bitlis’te kavurucu sıcaklar baş göstermeye başladı.

Hal böyle olunca da bizde hayvanlarımız sıcaklardan fazla etkilenmesinler diye onları göle sokuyoruz. Bir süre bu şekilde gölde serinleyen hayvanları daha sonra ise daha serin ve çamurlu bölgelere götürüp otlatıyoruz. Bu işlem sıcak yaz günleri boyunca devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA