Taciz Ettiği Kadının Kocasını Vuran Kişiye Tahrik İndirimi Yargıtay'dan Döndü

ANKARA - Yargıtay, ilişki kurduğu ve birlikte olması için zorladığı kadının, kendisini yakalayarak polise teslim etmek amacıyla üzerine yürüyen kocasını vuran sanığa, tahrik indirimi uygulayan yerel mahkeme kararını bozdu.

Kars'ta evli bir kadınla 4 yıldır ilişkisi bulunan sanık, ilişkiyi sona erdirmek isteyen kadını eşinden boşanıp kendisiyle evlenmeye zorladı.

Kadının itirazlarına rağmen sanık, ilişkiyi devam ettirmek için tehdit ve şantajda bulundu. Olayı öğrenen kadının kocası, eşini taciz eden adamla konuşarak onu uyardı. Buna karşın sanığın fiillerine devam etmesi üzerine taciz edilen kadın, eşi ve oğluyla sanığı yakalayıp polise teslim etmek için plan yaptı.

Kadının çağrısı üzerine, sanık eve geldi. Evde kendisini yakalamak için bekleyen kadının kocasıyla oğlunu gören sanık, üzerine yürüyen adamı bacağından ve omzundan vurarak hayati tehlike yaşayacak şekilde yaraladı.

Yakalanan sanık hakkında açılan davayı görüşen Kars Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan mahkum etti. Mahkeme, kadının kocasının üzerine yürümesini tahrik sayarak, sanığın cezasında tahrik indirimi uyguladı.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin gündemine geldi. Daire, yerel mahkemenin kararını bozdu. Daire kararında, eşi tacize uğrayan kişinin sanığı yakalamak için üzerine yürümesinin tahrikte dengeyi sanık lehine bozmadığı kaydedildi.

Kaynak: AA