İngiltere'nin Maliye Bakanı Şimşek'i Dinlediği İddiası

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, The Guardian'ın iddialarına ilişkin, "Bu iddialar doğru çıkarsa en sert şekilde kınanacak ve gereken yapılacaktır" dedi.

Bakan Şimşek, The Guardian'ın iddialarına yönelik yazılı açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığının konuyu araştırdığını belirten Şimşek, "Bu iddialar doğru çıkarsa en sert şekilde kınanacak ve gereken yapılacaktır" şeklinde değerlendirmede bulundu.

İngiliz Guardian gazetesi, 2009 yılındaki G20 zirvesinde İngiltere'nin Maliye Bakanı Şimşek'i dinlediğini yazmıştı.

Guardian gazetesinde yer alan haberde, Maliye Bakanı Şimşek, G20 zirvesine katılmak için Londra'ya geldiği sırada İngiltere'de hükümete bağlı iletişim ve istihbarat birimi GCHQ tarafından dinlendiği iddia edilmişti. Gazeteye sızdırılan GCHQ raporunda, Şimşek'in dinlenme nedeninin savunma ve güvenlik amaçlı değil, "Ankara'nın mali denetim ve reformlara bakışının öğrenilmesi" amacı taşıdığı kaydedilmişti.

Haberde ayrıca 2 Eylül 2009 tarihinde G20 zirvesi çerçevesinde yapılan maliye bakanları toplantısına katılmak için Londra'ya gelen Şimşek ve beraberindeki 15 kişilik heyetin, "Türkiye'nin diğer G20 ülkeleriyle işbirliği yapıp yapmayacağının anlaşılması" için de dinlendiğinin ortaya çıktığı öne sürülmüştü.

Kaynak: AA