İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yüzey Araştırmalarına Başlıyor

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ağlasun ve çevresinde Kültür ve Tabiat Varlıklarıyla ilgili Yapılacak Yüzey Araştırması, Sondaj ve Kazı Çalışması Yürütülmesi Hakkında Yönergeye göre Sagalassos kazı ekibi tarafından yüzey araştırması gerçekleştirileceğini bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yüzey Araştırmalarına Başlıyor
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır yaptığı yazılı açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz bünyesinde Ağlasun ve çevresinde “Kültür ve Tabiat Varlıklarıyla ilgili Yapılacak Yüzey Araştırması, Sondaj ve Kazı Çalışması Yürütülmesi Hakkında Yönergeye göre Sagalassos kazı ekibi tarafından yüzey araştırması gerçekleştirilecektir. Araştırma, Prof. Dr. Marc Waelkens başkanlığında bakanlık temsilcileri kontrolünde gerçekleşecektir. Araştırmaya 22 arkeolog, 1 çizimci grafiker 3 jeolog, 1 coğrafya araştırmacısı ve 6 jeofizikçi toplam 33 kişi katılacaktır” ifadelerine yer verdi.

Tanır açıklamasında ayrıca, yüzey araştırmasının derinlemesine araştırmaya kaynaklık ettiğini, bölgenin tarihi geçmişinin aydınlatılmasına ışık tuttuğunu belirterek şunları kaydetti:
”Geçen yıl Prof. Dr. Thomas Corsten başkanlığında Tefenni bölgesi Çaylı Büyükkellik Tepesi, Salda Gölü Kayadibi, Söğüt Ambarcık Yazır bölgesi, Bubon bölgesi, Uylupınar bölgesi ve Bayır Söğütte yüzey araştırmaları yapılmış raporlar gönderilmiştir. Yapılan araştırmalarda yeni tümülüsler, yerleşim yerleri, nekropol, kaya kabartmaları, kale kalıntısı, antik mermer parçaları bulunmuştur.”
Kaynak: İHA