Yürekten Dans Et Projesi Tanıtıldı

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor Etkinlikleri Kulübü Derneğinin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü desteği ile hazırladığı “Dance From the Heart-Yürekten Dans Et” projesi, verilen kokteyl ile tanıtımı yapıldı.

Yürekten Dans Et Projesi Tanıtıldı
Proje ile ilgili yapılan sunumların ardından Vali Orhan Düzgün yaptığı konuşmada “görme engelli vatandaşlarımıza yeni bir heyecan katarak yürekten dans ettirecek ve engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta daha fazla yer almalarını sağlayarak yeteneklerini ortaya çıkaracak olan bu proje çok önemlidir. Kursun sonunda öğrenilecek faaliyetler sadece Kayseri’de değil, Türkiye’nin değişik bölgelerinde de izlenecek. Bu projede yer alan herkese ve görme engelli vatandaşlarımızı bu projeye yönlendiren ailelerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Girişimcilik Projesinde kursu bitirenlere de sertifikalarını vereceğiz. Bu şekilde Vatandaşlarımız iş arayan kişi durumundan, bir konuda uzmanlaşarak aranan kişi konumuna geleceklerdir” dedi.

Okulların tatile girmesiyle Kurum ve Kuruluşların Yaz Kurslarının başlayacağını belirten Vali Düzgün “ailelerin çocuklarını bu tür kurslara yönlendirerek yaz tatillerini değerlendirmelerini ve onların yeni arkadaşlıklar kurarak faydalı yeteneklerinin ortaya çıkacağını” belirtti.

01 Mayıs-31 Ekim 2013 tarihleri arasında Kayseri’de uygulanacak proje kapsamında görme engelli vatandaşlara halk oyunları, ritim çalışması ve türkü öğretilecek, sportif etkinliklere katılımları da teşvik edilecek.

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile KOSGEB Kayseri İGEM işbirliğiyle, 2013 Yılında, kendi işini kurmak isteyen genç bireylere yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilen 90 kişiye sertifikaları Vali Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman ve Daire Müdürleri tarafından verildi.

Kaynak: İHA