İrak'taki Anayasa Değişikliği

ERBİL - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Meclisi, Mesut Barzani'nin göndermiş olduğu mektubu değerlendirdi.

Barzani'nin anayasada yapılmak istenen değişikliklerle ilgili bütün tarafların görüşlerini alarak hazırladığı mektup, 20 kişiden oluşan komisyon tarafından görüşüldü. Meclis Genel Sekreterinin başkanlığında yapılan toplantıya iktidar ve muhalefet partilerinden milletvekilleri katıldı.

Yaklaşık iki saat süren ve Barzani'nin meclise gönderdiği mektubun tartışıldığı toplantıdan sonuç çıkmadı.

İslami Birlik Hareketi Milletvekili Semir Selim, mektubu görüşmek için komisyon olarak toplandıklarını ifade ederek, "Toplantıda Barzani'nin göndermiş olduğu mektubun içeriğini ve anayasa değişikliğiyle ilgili hususları görüştük. Bu, bir günde sonuçlanacak bir mesele değil. Ülkenin geleceğini ilgilendiren önemli bir konu. Henüz herhangi bir karar almış değiliz. Bölgede faaliyet gösteren tüm siyasi partileri ziyaret edip onların görüşünü aldıktan sonra kararımızı vereceğiz" dedi.

Irak Kürdistan Komünist Partisi Milletvekili Haja Süleyman da sürecin yeni başladığını, anayasa üzerindeki tartışmaların önümüzdeki günlerde devam edeceğini söyledi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği'nden milletvekili Dr. Server Abdurrahman Ömer ise Barzani'nin mektubu üzerinden anayasa değişikliklerinin tartışılmasını olumlu bulduklarını ve bu sürece destek vereceklerini belirtti.

Kaynak: AA