Can Dündar Vali'yi çocukları için aramış

İstanbul Valisi Mutlu, Gezi parkı'na yapılan müdahale ile ilgili açıklaması sırasında çarpıcı bir ayrıntıya yer verdi. Vali Mutlu, Can Dündar'ın kendini aradığında 'kendi çocukları için yardım' istediğini söyledi.

Can Dündar Vali'yi çocukları için aramış
Müdahale sırasında Taksim'de olan ve HalkTV canlı yayınına bağlanan Can Dündar, herkesi şoke eden açıklamalar yaptı. İstanbul Valisi ile görüştüğünü ve kendisine çaresiz olduğunu ifade ettiğini anlatan Dündar'ın arama nedeni ise başka imiş.

Can Dündar, bağlandığı TV kanalında şunları söylemişti:

*Ben bir babayım gerekirse oraya gidip TOMA'nın önüne yatacağım. Başka yolu yok. İstedikleri nedir yanı. Bir parkı koruyor bu çocuklar. Bu şiddet neyin intikamı alınıyor, akıl alır gibi değil. Annelerin kucağından çocuklarını alıyorlar. Çocukların çığlıklarına tanık oluyorum. Bir katliam hazırlığı bu. Akıl alır gibi değil. Buna inanamıyorum. Ben kaç yıldır gazetecilik yapıyorum bu kadar pervasızca yapılmış müdahale görmedim. En basit savaşta bile kadınlar ve çocuklar korunur. Çocukların üstüne gaz atılan bir savaş görmedim. Şu anda tanık oluyorum. Bu akıl alacak birşey değil. Çocuklar ciyak ciyak ağlıyor. Biraz önce Vali ile görüştüm çaresizliğini söyledi.'

VALİ: OĞLUNA YARDIM İÇİN ARADI


Can Dündar'ın bu açıklaması, basın toplantısı sırasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya soruldu. Vali Mutlu, Can Dündar'ın kendisini aradığını ancak aramasının nedeninin çocukları olduğunu söyledi.

İşte Vali'nin anlattıkları:

"Can Bey ile kısa süreli bir görüşme yaptık. Kendi çocuklarının orada olduğunu söylediler. Bu konuda da benden yardımcı olmamı istedi. Ben de birebir çocukları için yardımda bulunamayacağımı bütün çocuklar için gerekli hassasiyet gösterildiğin söyledim. Sonra bir sıkıntı olmadığını gördük. Benimle yaptığı konuşması yanlış aktarıldı. Basına yanlış aktarım olduğu anlaşılıyor. Bizim yaptımız ortada."

Can Dündar'ın çocukları için yaptığı telefon görüşmesinde konuşulanları çarpıtması ve gerçekleri gizlemesi tepkilere neden oldu.

KAYNAK: ROTAHABER