Boyundere İlköğretim Okulunun Temeli Törenle Atıldı

Boyundere köyünde yapımına başlanan 4 derslikli Boyundere İlköğretim Okulu'nun temeli törenle atıldı.

Boyundere İlköğretim Okulunun Temeli Törenle Atıldı
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Temel atma törenine Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Belediye Başkanı Mehmet Akat, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Kızılkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Yiğit, Daire Amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve köy halkı katıldı.

Törende bir konuşma yapan Tut İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Yiğit, “Bugün 2012-2013 Eğitim Öğretim yılının son günü. Öğrencilerimiz karnelerini biraz önce aldılar. Şimdi de 4 derslikli Boyundere İlkokulu’nun temelini atmak üzere burada bulunmaktayız. Bu süreç uzun ve masraflı bir süreçtir. Geleceğimize yatırım yaptığımız bu süreçte ne kadar emek sarf etsek, ne kadar çalışsak buna değer. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine geldiğim günden itibaren eğitim konusunda her zaman her kademede öğretmenlerimize destek vermeye çalıştım. 2007 yılından bu yana ilçemize okul yapılmamışken şuanda ilçemizde 4 tane okul yapılmakta olup bu ilçemiz için büyük bir fırsattır. Bu konuda başta Valimiz Mahmut Demirtaş olmak üzere, İlçe Kaymakamımız Ramazan Kendüzler’e, ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler “Bugün Boyundere İlkokulu’nun temelini atmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Boyundere İlkokulu temeli bu eğitim-öğretim yılında ilçemizde atacağımız 4. okul temelidir. İlk olarak ilçe merkezinde hayırsever İş Adamı Abuzer Yıldırım’ın katkılarıyla yapılacak olan 16 dersliklik İmam Hatip Lisesi’nin temelini attık. Daha sonra sırasıyla gerçekten ihtiyaçları olan Akçatepe köyümüze 8 derslikli ve Dağyalangoz köyüne 4 derslikli okullarımızın temellerini attık” dedi.

Kaynak: İHA