Belediye Satranç Turnuvası Büyük İlgi Gördü

Kastamonu Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu Kastamonu İl Temsilciliği’nin işbirliğiyle düzenlenen Satranç Turnuvası, hafta sonu Belediye Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

Belediye Satranç Turnuvası Büyük İlgi Gördü
Minikler, Küçükler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler olmak üzere 5 ayrı kategoride gerçekleştirilen turnuvada toplam 213 sporcu yarışırken en yüksek katılım minikler kategorisinde oldu. 7 Turlu İsviçre Sistemiyle eşleştirme yapılan turnuvada Satranç İl Temsilcisi Halit Özden’in koordinasyonu altında 10 hakem görev yaptı. Yarışma sonunda her kategoride dereceye giren sporcular ayrı ayrı ödüllendirilirken birincilere yarım altın, ikincilere çeyrek altın, üçüncülere 1 gram altın ve ilk 10’a girenlere ise satranç takımı verildi.

Yapılan ödül töreninde kategorilerinde ilk üç dereceye giren sporculara ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saim Sayan, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adnan Tot ve Satranç İl Temsilcisi Halit Özden takdim etti. Turnuva başhakemi Hilmi Böcek ise diğer dereceye giren sporculara satranç takımı ödüllerini verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saim Sayan, turnuvanın gerçekleşmesindeki emeklerinden dolayı Satranç İl Temsilcisi Özden’e bir plaket takdim ederken, Özden de yaptığı konuşmada, satranç sporuna verdiği desteklerden dolayı Kastamonu Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kastamonu Belediye Başkanlığı Satranç Turnuvası’nda ilk üç dereceye girerek altınla ödüllendirilen sporcular şöyle sıralandı: “Minikler: 1. Furkan Özata, 2. Necmi Arda Coşkun, 3. Berkay Cabacı, Küçükler: 1. Mustafa Furkan Aktaş, 2. Mustafa Emir Yılmaz, 3. Mert Okan Ural, Yıldızlar: 1. Abdullah Veli Özcan, 2. Onur Durgut, 3. Umutcan Ortakçı, Gençler: 1. Metehan Bacak, 2. Emrah Akman, 3. Mustafa Yıldırım ve Büyükler: 1. Fuat Pehlivan, 2. Hasan Özdilek, 3. Hasan Altan”
Kaynak: İHA