Akşehir’de 17. Yörük Türkmen Kültür Şöleni Kutlandı

Akşehir ve Yöresi Yörükleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği (AKYÖRDER) tarafından Akşehir Belediyesi’nin katkısıyla düzenlenen 17. Yörük Türkmen Kültür Şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

Akşehir’de 17. Yörük Türkmen Kültür Şöleni Kutlandı
Cankurtaran Köyü Deve Boynu Yaylası’nda düzenlenen şölenei AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, belde belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çok sayıda Yörük, Türkmen katıldı.

Programda Kur’an’ı Kerim tilavetinin ardından Akşehir Belediyesi mehter takımı tarafından bir gösteri sunuldu. Protokol konuşmalarında kürsüye gelen Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, şölenin hayırlı olmasını dileyerek, “Bu yıl 17’ncisini düzenlediğimiz bu Yörük ve Türkmen Kültür Şöleninde gelenek ve görenekleri yaşatıp bunların genç nesillere aktarılmasını sağlıyorsunuz. Geçmişimize tarihimize sahip çıkmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz” dedi.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da, konuşmasında yörüklüğün önemine dikkat çekerken, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, kendisinin de bir yörük olduğunu belirterek, yörüklerle buluşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ise, yörüklerle buluşmanın her zaman kendisinde heyecan uyandırdığını belirtti.

Protokol konuşmalarının sonunda kürsüye gelen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı da, “Yörüklükte bir asalet, bu millete hizmet ve bir vatan sevgisi vardır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ile MHP Konya Milletvekili Faruk Bal’a AKYÖRDER yönetimi tarafından üzerlerinde isimleri yazılı olan kepenek hediye edildi. Programda yörük örf ve adetlerinin canlandırılması, yağlı güreş, eşekler yarışıyor, koyun kırkma gösterileri ile Türk Halk Müziği konserleri yer aldı. Öte yandan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ve Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul alanda kurulan yörük çadırlarını ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.
Kaynak: İHA