Tunceli'de Yaralı Dağ Keçisi Tedavi Edildi

TUNCELİ - Tunceli'de vatandaşlar tarafından yolda yaralı halde bulunan dağ keçisi, tedavi edildi.

Atatürk Mahallesi Kanoğlu mevkisindeki devlet hastanesi inşaatı yakınlarında yaralı dağ keçisi bulan vatandaşlar, keçiyi Orman ve Su İşleri Tunceli Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

Karayolunda araç çarpması sonucu yaralandığı tahmin edilen dağ keçisini alan ekipler, hayvanı tedavi edilmek üzere veterinere götürdü. Dağ keçisi, tedavinin ardından Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Orman muhafaza memuru Hasan Boy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağ keçisinin araç çarpması sonucu yaralandığını düşündüklerini belirterek, "Yaralı hayvanı veteriner hekime getirdik. Tedavisi yapıldı. Şimdi müşahede altında tutacağız. Sağlığına kavuşunca tekrar doğal ortamına bırakacağız" dedi.

Boy, kendilerine sabah saatlerinde bir grup dağ keçisinin sudan karşıya geçerek il merkezine doğru geldiği ihbarı ulaştığını dile getirerek, "Onlardan biri olduğunu tahmin ediyoruz" ifadesini kullandı.

Dağ keçisinin tedavisini gerçekleştiren veteriner hekim Baran Kar ise "İç kanama riski olduğundan ilk müdahaleler yapıldı. Travmadan kaynaklı oluşan yaraları temizlendi. Üzerinde çok fazla kene vardı. Bunun için antiparaziter ilaçlar kullandık. Şu anda sağlık durumu iyi. Tekrar genel bir muayene yapıldıktan sonra doğal ortamına bırakılabilir" diye konuştu.

Kaynak: AA