Manisa'daki Şiddetli Yağış

MANİSA - Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Özgür Özel, şiddetli ve dolu yağışının Saruhanlı'daki tarım ürünlere önemli ölçüde zarar verdiğini belirterek, çiftçilerin borçlarının ertelenmesi ve tarım sigortası yaptıramayanlara destek sağlanması yönündeki görüş ve taleplerini, TBMM gündemine taşıyacaklarını belirtti.

Özel, CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Muharrem Ekici ve Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ile birlikte, doludan zanan gören Mütevelli beldesindeki arazilerde inceleme yaptı.

Özel, inceleme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 ve 13 haziranda Saruhanlı'da afet yaşandığını savundu. Mütevelli ve Karaağaçlı beldelerindeki tarım arazilerinde önemli hasar meydana geldiğini bildiren Özel, "Yapılan tespite göre 5 bin dekar bağ, 4 bin dekar mısır, bin dekar civarında da diğer sebze ve meyve olmak üzere toplam 10 bin dekar tarım alanında hasar var. Özellikle bağlardan bu yıl verim almak çok güç, buradan alınacak ürün hasat masrafını bile karşılamayacak. Büyük ihtimalle burada bağ bozumu yapılamayacak. Ayrıca dolu, sadece bu seneyi değil, gelecek yılı da etkileyeceği ifade ediliyor" dedi.

Zarar gören çiftçiye devletin destek vermesi gerektiğini söyleyen Özel, borçlarının ertelenmesi ve tarım sigortası yaptıramayanlara desteğin sağlanması yönündeki görüş ve taleplerini, TBMM gündemine taşıyacaklarını belirtti.

Kaynak: AA