Kozaklı'da 25 Bin Fidan Toprakla Buluştu

NEVŞEHRİ - Kozaklı Kaymakamlığı ve Kozaklı Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen proje ile 4 adedi ıhlamur, 21 bini çam fidesi olmak üzere toplam 25 bin fidan toprakla buluştu.

Kaymakam Tolga Toğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllardaki yatırımlarla Türkiye'nin en önemli termal merkezlerinden biri konumuna gelen Kozaklı'da, sınırlı olan yeşil alanları çoğaltmak için böyle bir projeyi hayata geçidiklerini söyledi.

Termal tesisler bölgesindeki Bozoğlan mevkisinde gerçekleştirilen proje kapsamında, 4 bin ıhlamur ve 21 bin çam fidesini toprakla buluşturduklarını belirten Toğan, yaklaşık 20 dönüm bir alanda ağaçlandırma çalışması yaptıklarını ve 40 kilometreyi bulan damlama sulamı sistemi ile de 25 bin fidanın su ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydetti.

Özellikle termal tesislerin bulunduğu bölgede bir alan seçtiklerini vurgulayan Toğan, Kozaklı'ya şifa bulmak için gelen vatandaşlara daha güzel bir ortam hazırlamak istediklerine dikkat çekerek, şu bilgileri verdi:

"Kozaklı ilçemiz termal kaynakları ile Türkiye'de çok önemli bir konuma geldi. Her geçen gün çok önemli termal tesisler inşaa ediliyor. İlçemizdeki termal kaynaklardan faydalanmak için yılda 1 milyon kişi geliyor. Burada bir fizik tedavi hastanemizde var. Sağlık turizmi oldukça yoğun. Bundan dolayı bu projeyi geliştidik ve insanlara tabiatla iç içe ortam hazırlamayı düşünüyoruz. Ağacı dikip kaderine terk etmedik. 40 kilometreyi bulan damlama sulama sistemi kurduk. Önümüzdeki süreçte bu ağaçlar büyümeye başladığında burada çok güzel bir orman oluşacak."

Kaynak: AA