Son Ders Zili Çaldı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde 29 bin 180 öğrenci ve öğretmenler son zil ile üç aylık yaz tatiline girdi.

Son Ders Zili Çaldı
Çarşamba Hacı Yılmaz Yılmaz Ortaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Yardımcısı Haluk Şahin, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse ve Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Talat Aktaş katıldı.

Karne dağıtım töreninde öğrencilere karneleri dağıtılırken, dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler takdim edildi.

Çarşamba ilçesinin eğitim ve öğretim alanında önemli yollar kat ettiğinin altını çizen Belediye Bakanı Hüseyin Dündar, “Geride bıraktığımız 10 yıl içerisinde Çarşamba'da eğitim öğretim alanında büyük yol kat ettik. Yapılan okullar, açılan fakülteler ve yüksekokullar bunların en büyük göstergeleridir. Okullarımızın fiziki şartlarının düzgünlüğü ve eğitim kalitesi başarılı nesillerin yetişmesi için belirleyici bir unsur olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Çarşamba’da yüksek öğretim alanında da önemli yatırımların yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Dündar, “Karayolu üzerinde Hayırseverimiz Mustafa Kemal Güneşdoğdu’nun destekleri ile Çarşamba’da Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi yaptık. 3. fakülte ve yerleşke alanına yapılacak olan devlet yurdu yapımı için de çalışmalara başlanıldı. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’ın üstün destekleri ile inşaatı hızla devam eden Gençlik Merkezi ve 2 bin kişilik spor salonu da ilçemiz için önemli kazanımlar olacak” şeklinde konuştu.

“29 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI”
Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Talat Aktaş, “1 yıllık eğitimin öğretimin karşılığında 29 bin 180 öğrencimiz ilçemizde karne alıyor. Hepsini tebrik ediyor gözlerinden öpüyorum. Değerli iş adamımız Kazım Yılmaz’ın yaptırdığı babasının adını taşıyan bu okulda karne töreni yaparken eğitime katkısından dolayı teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize ve velilerine de iyi bir tatil yılı diliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA