En Buruk Karne Günü

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı işletme Birliği (GATAB) ve Ulupınar Orman İşletmeliği tarafından, 13 Mayıs 2013 tarihinde kazada hayatını kaybeden 16 yaşındaki Büşra Şahin anısına Antalya’nın Kemer ilçesinde 7 dönümlük alan üzerine 200 çam fidanı bulunan hatıra ormanı oluşturuldu.

En Buruk Karne Günü
Fidanlık açılışına, GATAB Başkanı Yusuf Üras, Kemer Müftüsü, Ulupınar Orman İşletme Şefi, AK Parti İlçe Teşkilatı ve Kadın Kolları temsilcilerinin yanı sıra Büşra’nın ailesi, Kemer Lisesi’nden okul arkadaşları ve çok sayıda Kemerli katıldı.

GATAB ve Ulupınar Orman İşletmeliği tarafından, 13 Mayıs 2013 tarihinde evine gitmek isterken halk otobüsünden düşerek hayatını kaybeden Kemer Lisesi öğrencisi Büşra Şahin anısına Ağva Köprüsü’nün altında geçen yıl yanan 7 dönümlük alanda Hatıra Ormanı oluşturuldu. 7 dönümlük alana 200 adet fıstık çamı dikildikten sonra İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş tarafından dualar okundu.

GATAB Başkanı Yusuf Üras, Büşra Şahin’in henüz 16 yaşında olduğunu hatırlatarak onun anısını yaşatmak adına böylesi bir hatıra ormanı projesini gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Üras, “Büşra gencecik bir kızımızdı. onun hatırasını yaşatacağız" dedi.

BÜŞRA’NIN OKUL ARKADAŞI AĞLATTI
Büşra’nın Kemer Lisesi’nden okul arkadaşları karnelerini alarak arkadaşlarının adını yaşatmak için Ağva Köprüsü’nün arkasındaki alana akın etti. Büşra Şahin’in okul arkadaşı Gülşah Önal’ın yaptığı duygusal konuşmasında, Büşra'nın çok sevilen bir öğrenci olduğunun belirterek, “Okul kapısının önünde arkadaşlarını bekleyen, sınıfta bizleri kahkahalara boğan Büşra’ydı. Okulda biri eksik, hayatımızda biri eksik. Sana ölümü kim yakıştırabilir ki? Bugün senin için buradayız ve senin için yapılan hatıra ormanındaki ağaçların hepsi senin için Allah’a zikrediyor. Bizler seni hiç unutmayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Büşra Şahin anısına GATAB tarafından hazırlanan hatıra ormanı tabelasının açılışı yapıldı.
Kaynak: İHA