Bursa'da 570 Bin Öğrenci, Karne Sevinci Yaşadı

Bursa’da okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretimdeki yaklaşık 570 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

Bursa'da 570 Bin Öğrenci, Karne Sevinci Yaşadı
Mezun olan 4 sınıf öğrencileri, öğretmenlerine yeni gidecekleri okulunda daha başarılı olacakları sözünü verirken, karne heyecanını çocukları ile birlikte yaşayan velileri ise, yeni sistemin sıkıntı olmadığını tek dileklerinin çocuklarının başarısı olduğunu dile getirdi.

Hasan Ali Yücel İlk ve Ortaokulu'nda gerçekleşen törenle 2012-2013 Eğitim-öğretim yılı sona erdi. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın yanı sıra il ve ilçe milli eğitim yöneticileri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı

Öğrenciler, 180 iş günü ve yaklaşık 8 ay süren eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu, 3 ay sürecek yaz tatilinde atacak. Karnelerin sadece öğrencilere ait olmadığını, bu karnelerin herkesin karnesi olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, “Bursa son yıllarda gerek fiziki anlamda gerekse eğitim kalitesi anlamında yukarı doğru hızlı bir ivme kazandı. Özellikle LYS sınavlarında önemli başarılar elde edildi. Bu başarıda katkısı büyük olan idareci ve öğretmenlerimizi kutluyoruz. Yaz tatili öğrencilerimizin dinlenmesi ve eğlenmesi için önemli bir fırsattır. Ancak bu tatilinin tamamen derslerden kopma manasına gelmemeli, öğrencilerimiz tatillerini aktif geçirmeli. Zayıfı olan öğrencilere ailelerin baskı yapmak yerine yaşanan sorunu bulma ve çözme yoluna gitmeli" dedi.

Öğrencilere karne verilmesinin ardından çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırılması için okul koridorlarında oluşturulan Edebiyat Sokağını gezen protokol projeyi hazırlayan idareci ve öğretmenleri kutladı. Mezun olan 4 sınıf öğrencileri, öğretmenlerine yeni gidecekleri okulunda daha başarılı olacakları sözünü verirken, Karne heyecanını çocuklarını ile yaşayan velileri, yeni sistemin sıkıntı olmadığını tek dileklerinin çocuklarının başarısı olduğunu dile getirdi

Anaokulu ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri 9 Eylül'den 13 Eylül'e kadar "uyum programı"na alınacak. 2013-2014 eğitim-öğretim yılı ise 15 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayacak.
Kaynak: İHA