14 Haziran Gönüllü Kan Bağışçıları Günü

AYDIN - Aydın'da, 14 Haziran Gönüllü Kan Bağışçıları günü kapsamında gönüllü bağışçılarına plaket verildi.

Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, törende yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı'nın, dünyanın en büyük uluslararası yardım kurullarından biri olduğunu belirtti.

Türkiye dışında 14 ülkede yardım faaliyeti yürüttüklerine değinen Gök, şunları kaydetti:

"Suriye kamplarına yönelik yardımlarımız eleştirildi. Biz 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' anlayışı gereği Suriye'ye yardım ediyoruz. Osmanlı'nın torunları olarak adaleti eşitlik ve tarihten gelen kültürümüz gereği bize ihtiyaç duyan ülkelerin yanında olmaya çalışıyoruz. Kızılay, din, dil, ırk ve mezhep farkı gözetmeksizin herkese eşit şekilde hizmet götürüyor. Biz dünya arenasında Türkiye'yi temsil ediyoruz. Vatandaşımızın bize emanet ettiği paralarla bu yardımları götürüyoruz. Kızılay, Türkiye ile dünya arasındaki bir köprüdür. Biz milletimizin kültür elçisiyiz."

Eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarıyla kan bağışı konusunda önemli bir seviyeye ulaştıklarını vurgulayan Gök, 2012'de yaptıkları çalışma sonucu Türkiye'nin 2 milyon 200 bin ünite kan ihtiyacı olduğunu saptadıklarını kaydetti.

Törende, 65 ünite kan bağışı ile Aydın'daki bağışçılar arasında ilk sırada yer alan Mehmet Kaplan, Kızılay için yazdığı şiiri okudu.

Konuşmaların ardından en çok kan bağışında bulunan Mehmet Kaplan, Ayhan Bozkurt ve Hıdır Dağ'a plaketleri verildi.

Kaynak: AA