Oda Tv Davasında Deniz Baykal’ın Tanık Olarak Dinlenilmesine Karar Verildi

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Oda TV davasında mahkeme sanıkların talepleri doğrultusunda CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın tanık olarak dinlenilmesine karar verdi.

Sabah saatlerinde başlayan Oda TV davasında sanıklar ve avukatları taleplerini dile getirdi. Avukatların taleplerinin ardından görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Davanın sanıklarından Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın avukatı Nisan ayında mahkemeye başvurarak CHP eski genel başkanı Deniz Baykal, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve eski İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun’un da aralarında bulunduğu 16 isimin tanık olarak dinlenilmesini talep etmişti. Mahkemeye sunulan dilekçede Oda TV’de ele geçirilen ‘Kılıçdaroğlu’na destek zorunlu’ başlıklı belgede “Müyesser’in Baykal sevdası Oda TV yayın politikası ile bağdaşmıyor. Hanefi ile ilgilenmeye devam etsin. Avukatlarla irtibatına dikkat etsin. Halk TV’yi devralırsak parasal sıkıntımız kalmaz. Kılıçdaroğlu da istekli, her türlü desteği alırız ama Baykal direniyor, Baykal engelini aşmalıyız. İkna için varan 2” şeklinde değerlendirmelerin bulunduğu hatırlatıldı. Dilekçede bu nedenle Deniz Baykal’ın tanık olarak dinlenmesi gerektiği ifade edilmişti.

Taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, sanıklardan Yalçın Küçük’ün eski eşi İffet Temren Küçük, Balyoz davası sanıklarından Dursun Çiçek’in kızı İrem Çiçek, Ayşegül Kibaroğlu ve avukat Dilek Helvacı’nın davetiye yoluyla çağırılıp tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Mahkeme, Balyoz davası sanıklarından Çetin Doğan’ın kızı Pınar Doğan’ın sanık avukatlarınca hazır edilmesi durumunda tanık olarak dinlenmesine hükmetti.

Dosyanın, esas hakkındaki görüşünü açıklaması için savcılığa gönderilmesine karar veren mahkeme tutuklu sanıklar Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı’nın delil durumuna göre tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: İHA