Lenf Kanserli Babanın "mucize İlacı" Kızı

ANTALYA - Antalya'da 9 yıl önce lenf kanserine yakalanan ve kemoterapi görürken baba olan Haluk Aydın, hayırseverlerden destek bekliyor.

İstanbul'da bir giyim mağazasında müdür olarak çalışan 44 yaşındaki Haluk ile eşi Sibel Aydın, mutlu birlikteliklerini çocukla taçlandırmak için anne baba olmaya karar verdi. Çocukları olmaması nedeniyle tedavi için hastaneye giden Aydın çiftinden Haluk Aydın'ın, yapılan kan testlerinde lenf kanseri olduğu tespit edildi.

-2 kez ilik nakli oldu

Bunun üzerine yaklaşık 1,5 yıl kemoterapi tedavisi gören Aydın'ın iyileşmesi için ilik nakli yapılması gerektiği belirtildi. Aydın'a, ağabeyi Aykut Aydın'dan alınan ilik nakledildi. Naklin ardından değerlerinde düzelme olan ancak bir süre sonra yeniden rahatsızlanan Aydın'a bu sefer kendi kök hücreleri nakledildi.

Bu naklin ardından da düzelme görülmesine rağmen bir süre sonra hastalığı nükseden Aydın'a doktorlar, kemoterapi tedavisi nedeniyle büyük ihtimalle baba olamacağını söyledi.

-Mucizenin adı "Meliha Başak"

Eşinin yanından bir an olsun ayrılmayan ve hastalıkla mücadelede en büyük destekçisi Sibel Aydın, karnındaki şişme nedeniyle "Acaba bende mi kanser oldum?" düşüncesiyle hastaneye başvurdu. Doktorlardan hamile olduğunu öğrenen Aydın, şaşkınlık ve sevinci bir arada yaşadı. "Meliha Başak" ismini verdikleri kız bebekleri ile hayalleri gerçeğe dönüşen Haluk Aydın, 7 yıldır kızının sevgisiyle hayata tutunuyor.

-"Canım babam" cümlesi bütün ilaçlardan daha etkili

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıkmada, kızının "Canım babam" sözünün kendisine en etkili ilaçtan bile daha iyi geldiğini söyledi.

"Kızım bana Allah'ın bir lütfu" diyen Aydın, "Allah bir dert verdiği zaman, kulunun dayanması için ona hediye verirmiş. Baba olma umudum bitmişken kızım en kötü zamanımda bana ilaç gibi geldi. Onunla ilgilenmek, oyunlar oynamak hastalığımı unutturuyor. Bir gün iyileşeceğime ve kızımla mutlu bir hayat süreceğime inanıyorum" diye konuştu.

-Aile yardım bekliyor

3 ayda bir 21 gün süren kemoterapi tedavisi ile vücudundaki kanserli hücrelerin yok edildiğini ancak birkaç ay içerisinde hastalığın tekrarladığını anlatan Aydın, şöyle devam etti:

"Hastalığım nedeniyle çalışamıyorum. Hastalığımı yenmek için Amerika'dan çok yüksek fiyatlarda ilaçlar getirdik. Bu ilaçlar bana kısa süreli iyi gelmesine rağmen derdime çare olmadı. Kızımın okul masrafları ve ev kirasını karşılayamaz duruma geldim. Kızımın hayatı ve tedavi masraflarım için hayırseverlerden yardım bekliyorum."

Adına yakınları tarafından bir internet sitesi kurulduğunu belirten Aydın, Antalya Valiliğinden yardım toplama izni aldıklarını, internet sitesi aracılığıyla kendisine yardımların ulaştırılabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA