Kuyuya Düşen Keçiyi Akut Kurtardı

MUĞLA - Milas'ta 10 metrelik kuyuya düşen keçi, AKUT ekiplerin bir saatlik çalışması sonucu kurtarıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Hacıapti Mahallesi'ndeki bir çiftlikte Bayram Demir'e ait 6 aylık keçi, içinde su bulunmayan 10 metrelik kuyuya düştü. Kendi imkanlarıyla keçiyi çıkaramayan Demir, AKUT ekiplerinden yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye gelen 5 kişilik AKUT Bodrum ekibi keçinin kurtarılması için çalışma başlattı. 10 metre derinliğindeki kuyuya inerek keçiyi halatla bağlayan AKUT ekibi, daha sonra keçiyi yukarıya çekti. Bir saat süren çalışma sonucunda keçi 10 metrelik kuyudan çıkarıldı.

Özellikle yaz aylarında keçi, at gibi hayvanların kuyuya düşmesi ve kayalıklarda mahsur kalması olaylarıyla sıkça karşılaştıklarını belirten AKUT Bodrum ekibi lideri Sadettin Uslu, "Bugüne kadar çok sayıda canlı kurtardık. Bizim için her canlı değerlidir. Bunun için kısa sürede olay yerine gelerek keçiyi kurtardık" dedi.

Keçinin sahibi Bayram Demir ise keçiyi kurtarmak için kendi imkanlarıyla kuyuya inemeyince AKUT ekiplerinden yardım istediğin ifade ederek, "Keçi 3 saat kuyuda mahsur kaldı. Kurtaramayınca yardım istedim. AKUT ekiplerine yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA