"kıyı ve Deniz Mühendisliği" Çalıştayı

İSTANBUL - İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, kıyıların ve doğal alanların can damarı niteliği taşıdığını belirterek, "Deniz bölgelerindeki doğal kaynakların gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde devredilmesi ilkelerine uygun çalışmalar yapıyoruz" dedi.

İMO İstanbul Şubesince düzenlenen "Kıyı ve Deniz Mühendisliği" konulu çalıştayın açılışında konuşan Gökçe, çalıştayla kıyı ve denizlerdeki problemleri ele alarak bu konulara dikkati çekmek istediklerini söyledi.

Gökçe, "Kıyılar ve doğal alanlar, can damarı niteliği taşıyor. Deniz bölgelerindeki doğal kaynakların gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde devredilmesi ilkelerine uygun çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

İMO denilince akla sadece inşaat konusunun gelmemesi gerektiğini vurgulayan Gökçe, insanların yararını dikkate alacak şekilde çalışmaların planlanmasını, tasarlanmasını ve izlenmesi gereken sorumluluğu bugüne kadar üstlendiklerini anlattı.

Gökçe, Türkiye'deki deprem riskine de değinerek, inşa edilen yapılarda deprem güvenliğini önemsediklerini belirterek, "Ülkemizi afete karşı hazırlamalıyız" dedi.

Cemal Gökçe, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili de eleştirilerde bulundu.

Çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katıldığı çalıştayda, "Kıyı Alanlarındaki Ekolojik Yaşam ve Tehditleri", "Kıyı Alanlarında Planlanan Yatırımlar", "Kıyı ve Kentleşme İlişkileri" gibi konular ele alınacak.

Kaynak: AA