Foça'nın 7 Plajına Mavi Bayrak Verildi

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Foça ilçesindeki Hanedan Beach Hotel, Leon Hotel, Mackarel Hotel, Phokaia Hotel, Pollen Tatil Köyü, Foça Belediyesi Karakum ve Yenifoça Halk Plajlarına tam not verdi.

Foça'nın 7 Plajına Mavi Bayrak Verildi
TÜRÇEV tarafından yapılan 2013 Yılı Mavi Bayrak ödülü değerlendirme sonuçlarına göre, Foça'dan 7 plaj ödüle layık görüldü.

İzmir'in turistik ilçesi Foça'da mavi bayrak amaya hak kazanan tesislere bayrakları törenle verildi.

Foça Belediyesi Karakum Plajı'nda düzenlenen törene Aydın ve İzmir İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye sağlık memuru Muharrem Yeşilkaya ve S.S. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Birlik Temsilcisi Hasan Eser ve yörede hizmet veren turistik tesislerin yetkilileri katıldı.

Mavi bayrağın göndere çekildiği törende konuşan Aydın ve İzmir İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, "Bu yılda Foça'da bulunmanın gururunu yaşıyoruz.Çünkü Foça'ya bu yıl bir mavi bayrak daha kazandırdık. Foça'nın geçtiğimiz yıl 6 olan mavi bayrak sayısı bu yıl 7'ye yükseldi.Ayrıca İzmir'e genel anlamda baktığımızda İzmir'in mavi bayrak sayısı bu yıl 36'ya ulaştı.Dolayısıyla bu yükseliş ülkemiz genelini de yansıdı ve Türkiye'de ki mavi bayrak sayısı 383'e çıktı.Bu rakam bizim için çok önem arz ediyor.Çünkü ulaştığımız 383 rakamı dünyada mavi bayraklı plajlar sıralamasında geçen yıl dördüncü olan ülkemizi bu yıl üçüncülüğe taşıdı" dedi.

Mavi bayrağın önemine vurgu yapan Karataş, "Mavi bayrak denildiği zaman insanlarımızın aklına ilk olarak temizlik unsurunu getiriyor. Ancak mavi bayrak sadece denizin temizliğine göre verilmiyor.Mavi bayrağa talip olan bir plajda çevre güvenliği,can kurtaran hizmeti ve çevre bilinçlendirme gibi çok önemli özellikler aranıyor ve inceleniyor" diyerek, mavi bayrağın özellikle turizm adına önem arz ettiğini söyledi.

İlçenin ilk defa 10 yıl önce 3 mavi bayrak aldığını hatırlatan Foça Belediyesi sağlık memuru Muharrem Yeşilkaya, "Foça mavi bayrak sayısını her geçen yıl yükseltiyor. Önümüzdeki yıl, bu yıl 7'ye yükselen sayımızın daha da artacağına inanıyorum. Foça Belediye Başkanımız bu konuda gerçekten titiz davranıyor. Mavi Bayrak Koordinatörü Sayın Karataş'ında Foça'ya özel destek ve çabaları var. Bu noktada her şeyden önce Foça'da yaşayan vatandaş olarak kendilerine bu konudaki hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Foça'dan çok daha büyük ilçelerde bir ya da iki bayrak bulunurken, bizim ilçemizin 7 mavi bayrağı hak etmesi gurur vericidir" dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise, "Öncelikle böylesine önemli bir bilinci ülkemiz geneline yayan TÜRÇEV'e teşekkür ediyorum. İlçemiz bu yıl mavi bayrak sayısını yükseltti. Bundan sonra ki amacımız bu sayıyı çok daha yukarı taşımaktır. Mavi bayrak halkımız nezdinde güven anlamına gelmektedir. İlçemizin turizmde yıldızımızın parlayabilmesi için mavi bayrak faktörünü her zaman önde tutarak değerlendirmek zorundayız. Bu anlamda mavi bayrak sayısının artması ilçemiz adına sevindiricidir"diyerek, mavi bayrak alımında çaba gösteren ve emek veren tüm işletmecilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından mavi bayrak almaya hak kazanan tesislerin sahiplerine bayrakları ve belgeleri verildi.

Kaynak: İHA