LÖSAM’dan İl Müftüsü Öztürk'e Ziyaret

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) Yönetim Kurulu üyeleri İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk’ü makamında ziyaret etti.

LÖSAM’dan İl Müftüsü Öztürk'e Ziyaret
Ziyarete LÖSAM Yönetim Kurulu üyeleri Kenan Öztürk, Mustafa Aydın ve Ayşegül Öztürk Katıldı. Ziyarette, LÖSAM’in “Aileleri Evde Ziyaret ve Kardeşlik Projesi” hakkında Müftü Öztürk’e bilgi verildi.

1998 yılında çocukları lösemiden vefat eden Dernek Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda projenin rehberlik ve sözcülüğünü yapan Kenan Öztürk, “Samsun insanının insani değerleri ön planda tutarak Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen insanlarla kucaklaşmasını hedefliyoruz. Derneğimizin en önemli hedefi, ailelerin moralini üst düzeyde tutmak ve yalnızlık duygularını azaltmak. Dört yıl öncesinden başlayarak Samsun yoğun hasta trafiği yaşamakta ve ilik nakli olmak amacıyla çocuklar aileleriyle ilimizde ikamet etmektedirler. Ağrı, Siirt, Gaziantep, Adana, Şırnak, Şanlıurfa, çevre illerimizle beraber Türkiye’nin dört köşesinden gelen aileleri misafirimiz olarak görüyoruz. Bugüne kadar binlerce öğrenci, öğretmen, anneler, babalar, bürokratlar, vekillerimiz hasta çocuklarımız ve ailelerini evlerinde ziyaret etmişlerdir. Katılımın gün geçtikçe yoğunluk kazanması da bizleri sevindirmektedir. Çalışmalarımızı duyurmak ve Samsun insanına faaliyetimiz anlatmaya çalışıyoruz. Diyanet teşkilatımızın bu anlamda önemli bir kurumumuz olduğunu düşüncesindeyiz. Yaptıklarımızı ve projeyle ilgili gelecekteki planlarımızı topluma anlatma sorumluluğumuz var. Toplumunda projeye katkı vermeye mecburiyeti olduğunu söylüyoruz ki, çünkü yarın kimin başına ne geleceğinin garantisini kimse veremiyor. Biliyorum ki önümüzdeki günlerde Hayrettin Öztürk hocamızla beraber yapacağımız aile ziyaretiyle diyanet teşkilatımızda ziyaretlere start verecektir” dedi.

İl Müftüsü Hayrettin Öztürk ise, “LÖSAM üyelerinin ziyaretinden çok memnun oldum. Kendilerini dinledim. Duyarlılıkları ve gayretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, yönetim ve üyelerine Allah’tan kolaylıklar diliyorum. Toplum olarak böyle bir çalışmanın diyanet teşkilatı olarak zaten merkezindeyiz. Özellikle birbirlerini tanımayan farklı kültürdeki insanların kucaklaşmasını hasta ziyareti gibi önemli bir fotoğrafta buluşturulması sadece Samsun insanına değil toplumun geneline katkı olarak düşünüyorum. Misafirperverlik başta olmak üzere insani değerlerin ön planda gözüküyor olması projenin en önemli özelliği. Günümüzdeki insan ilişkilerini dikkate alırsak, toplumun tüm fertlerinin sahiplenmesi ve gereğini yerine getirmesi amaçlanan projede bize düşen ne varsa yapmanın gayreti içinde olacağız. Önümüzdeki günlerde projenin yerinde gözlemleme açısından il müftülüğü olarak bizde ziyaretlerin içinde olacağız” diye konuştu.

Ziyaret bitiminde projenin dokümanlarını içeren dosya Kenan Öztürk tarafından İl Müftüsü Hayrettin Öztürk’e takdim edildi.
Kaynak: İHA