Azerbaycanlı Gazeteciler Muğla’da

Muğla’nın yabancı ülkelerde tanıtımının yapılması amacıyla başlatılan çalışma kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakü Kültür ve Tanıtım Müşavirliği aracılığıyla Muğla’ya gelen Azerbaycan basın mensupları Vali Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.

Azerbaycanlı Gazeteciler Muğla’da
Azerbaycan heyetinde, Discover Azerbaijan Dergisi Editörü Rena Karimova, Business Time Dergisi Ekonomi Yazarı Rüstem Gasimov, Qafqasinfo.az Web Sitesi Editörü Aynur Babasoy, Türkistan Gazetesi Muhabiri Ulvina Farzaliyeva yer aldı. Ziyarette konuşan Vali Güvençer, “Azerbaycan ile ekonomik, siyasal ve kültürel pek çok konuda ortaklığımız var. İki ülke arasındaki bu bağların ve dostluğun bu tür ziyaretlerle daha çok pekişeceğini düşünüyorum. Programınız doğrultusunda 5 gün gibi kısa bir sürede yöremizin güzelliklerini daha yakından görme şansı elde edeceksiniz. Bu gezinin hem karşılıklı ilişkilerin hem de turizmin daha çok gelişmesi için faydalı olacağını umuyorum” dedi.

Muğla’nın sahip olduğu uzun kıyı şeridi, tarihi, kültürel ve doğal pek çok değeri ile Dünya’nın dikkatini çeken bir il olduğunu vurgulayan Vali Güvençer, “Sizin aracılığınızla Azerbaycanlı kardeşlerimizi ülkemize ve ilimize her zaman beklediğimizi, onları misafir etmekten büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim” dedi.

Heyet sözcüsü Aynur Babasoy, Muğla’nın değerlerini daha yakından tanımak için 5 günlük bir info tour düzenlendiğini söyledi.

Program doğrultusunda ilk önce Bodrum’a gittiklerini ifade eden Babasoy, “Öncelikle Muğla’da hiç yabancılık çekmediğimizi söylemek isterim. Kendi ülkemizde ve kendi evimizdeymişiz gibi hissediyoruz. Şimdiye kadar sadece Bodrum’u gördük ve çok beğendik. Bodrum Kalesi, Sualtı Arkeoloji Müzesi, çarşı, marina, Dünya’nın 7 harikasından biri olan Mausoleum, Gümüşlük, Gümbet ve Turgutreis’i görme şansımız oldu. Vaktimiz olsa Bodrum’da daha uzun süre kalmak isterdik” diye konuştu.

Muğla’yı çok beğendiklerini belirten Babasoy, “Bundan sonraki programımızda Marmaris’te; Marmaris Müzesi ve Kalesi, marina, Fethiye’de; Ölüdeniz, Kayaköy, Amintas Kaya Mezarları, kordon, çarşı, Babadağ’da yamaç paraşütü, balık pazarı, Saklı Kent gibi tarihi, turistik ve doğal değerlerinizi gezip görmeyi planlıyoruz. Son olarak Dünya’da çok az örneği olan Dalyan kanallarını gördükten sonra ayrılacağız. Misafirperverliğinizden ve ilginizden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok güzel ve özel bir şehriniz var” dedi.

Kaynak: İHA