Azerbaycan'dan Gelen Basın Mensupları Muğla'da

MUĞLA - Azerbaycan'dan gelen basın mensupları, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile bir araya geldi.

Ziyarete Discover Azerbaijan Dergisi Editörü Rena Karimova, Business Time Dergisi Ekonomi Yazarı Rüstem Gasimov, Qafqasinfo.az Web Sitesi Editörü Aynur Babasoy, Türkistan Gazetesi Muhabiri Ulvina Farzaliyeva katıldı.

Vali Güvençer, Muğla'nın sahip olduğu değerlerin Azerbaycan'da tanıtılmasının önemli olduğunu söyledi.

Azerbaycanlı gazetecileri Muğla'da ağırladıkları için mutlu olduklarını dile getiren Güvençer, "Azerbaycan ile ekonomik, siyasal ve kültürel pek çok konuda ortaklığımız var. İki ülke arasındaki bu bağların ve dostluğun bu tür ziyaretlerle daha çok pekişeceğini düşünüyorum" dedi.

Muğla'nın sahip olduğu uzun kıyı şeridi, tarihi, kültürel ve doğal değeriyle dünyanın dikkatini çeken bir kent olduğunu vurgulayan Güvençer, Azerbaycan'dan gelecek ziyaretçileri de Muğla'da misafir etmekten büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.

Heyet sözcüsü Aynur Babasoy ise program doğrultusunda ilk olarak Bodrum'a gittiklerine işaret ederek, "Muğla'da hiç yabancılık çekmedik. Kendimizi ülkemizde ve evimizdeymişiz gibi hissediyoruz. Şimdiye kadar sadece Bodrum'u gördük ve çok beğendik. Bodrum Kalesi, Sualtı Arkeoloji Müzesi, çarşı, marina, dünyanın yedi harikasından biri olan Mausoleum, Gümüşlük, Gümbet ve Turgutreis'i görme şansımız oldu. Muğla gerçekten mükemmel bir yer" diye konuştu.

Marmaris, Dalyan ve Fethiye'yi gezeceklerini vurgulayan Babasoy, izlenimlerini ülkelerinde paylaşacaklarını ifade etti.
Kaynak: AA