Teknik Tekstil Fuarı Techtextil, Frankfurt'ta Başladı

FRANKFURT - Teknik tekstil sektörünün en önemli fuarlarından kabul edilen Techtextil, Almanya'nın Frankfurt kentinde başladı. Techtextil fuarına paralel olarak, tekstil ürünlerinin işlenmesini konu alan Texprocess fuarı da Frankfurt'ta açıldı. Fuara Almanya 439 firmayla en yüksek katılımı gösterirken, 133 şirketle İtalya en fazla katılımı gösteren ikinci ülke oldu.

Fuara İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri 11 firmayla milli katılım gerçekleştirdi. Türkiye'den toplam 41 şirketin stant açtığı fuara toplam bin 322 firma katılıyor.

Her iki yılda bir düzenlenen Techtextil fuarında teknik tekstil ürünleri, yenilikçi tekstiller, tıptan inşaata, uzay bilimlerinden tarıma, spordan savunma sanayisine kadar her alanda ihtiyaç duyulan tekstil ürünleri sergileniyor.

21 yıldan bu yana tekstil sektöründe çalışmalar yapan Tepar şirketinden Sultan Tepe, fuara uzun zamandan beri katıldıklarını belirterek, iplik ve özel kumaşların imalatını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de tekstil ile tedarik hizmeti verdiklerini dile getiren Tepe, Türkiye'deki teknik tekstil sektörünün güçlenmesi nedeniyle askeriyenin tekstil konusunda dışa bağımlığının neredeyse tamamen bittiğini ifade etti.

Hasan Tepe ise, Türkiye'de teknik tekstil sektörünün öneminin anlaşılmaya başladığını ve Türkiye'nin önünde uzun bir yolu olduğunu kaydetti.

Öztek şirketinden Mustafa Emir Öztek ise teknik tekstil ve moda tekstili üzerine çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, birçok ülkeye hizmet verdiklerini bildirdi. Türkiye'de kurşun geçirmez çelik yeleklerin izinli üretimini yapan tek firma olduklarını vurgulayan Öztek, şirket hedeflerinin sürekli ürün yelpazelerini genişleterek büyümek olduğunu belirtti.

Fuar 13 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Kaynak: AA