Çekte Risk Ortadan Kalkıyor

Konya - Konya Sanayi Odası bünyesinde, çekteki riski ortadan kaldırmak amacıyla Kredi Kayıt Bürosu açıldığı belirtildi.

KSO'dan yapılan açıklamaya göre, 1 Mart 2013 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Kredi Kayıt Bürosu KKB arasında imzalanan protokole göre TOBB'ne bağlı Oda ve Borsaların üyeleri; bağlı oldukları odaların ilgili birimine başvurarak çek ve risk raporu sorgulaması için üye olup, Kredi Kayıt Bürosu'ndan sorgulama yapabilecek.

KKB ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği sonrasında da TOBB ile Konya Sanayi Odası arasında imzalanan protokol çerçevesinde, KSO üyesi gerçek ve tüzel kişilerin KKB ürün ve hizmetlerinden yararlanabilmeleri için KKB üyelik başvurularını almaya ve KKB sistemine üyeliklerini onaylamaya Konya Sanayi Odası yetkili kılındı.

Konya Sanayi Odası bünyesinde hizmete açılan Kredi Kayıt Bürosu KKB Temsilciliği aracılığıyla, KSO üyeleri, 38 banka, 9 tüketici finansman şirketi, 72 faktoring, 16 leasing ve bir sigorta şirketinden oluşan 136 finans kurumunun müşterileri hakkındaki bilgilere ulaşarak, iş yapmayı planladıkları firmalar hakkında önceden bilgi sahibi olabilecek.

Hizmetten yararlanmak isteyen üyelerinin, KKB sistemine üyelik başvuru ve onay işlemlerini Konya Sanayi Odası'nda yapabileceği kaydedildi.

Kaynak: AA