Sorgun’da Obezite İle Mücadele İçin Pedal Çevirdiler

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Kaymakamlık, Sorgun Belediyesi ve Yozgat Hayat Boyu Öğrenme Derneği tarafından ortaklaşa bisiklet turu yapıldı.

Sorgun’da Obezite İle Mücadele İçin Pedal Çevirdiler
Sorgun’da Obezite ile Mücadele Projesi çerçevesinde, gerek insanları spora teşvik etmek, gerek gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak ve gerekse obezite ile mücadele etmek amacıyla gerçekleştirilen bisiklet turu düzenlendi.

Sorgun-Yozgat yolunda yapılan bisiklet turu öncesi Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, burada yaptığı konuşmada bir yıldır, gerek yürüyüş, gerek voleybol turnuvaları, gerek bayanlara yönelik aerobik kursları ve gerekse bisiklet turları düzenleyerek obezite ile mücadele etmeye çalıştıklarını söyledi.

Kaymakam Kılıç,”İlçede bir hareket, bir sosyal etkinlik olması anlamında böyle bir etkinlik düzenledik. 100 e yakın arkadaşımız bu etkinliğimize katılıyor. Yozgat’tan Sorgun’a doğru bir bisiklet sürüşü yapılarak hem insanları spora teşvik edebilmek, hem birlikte hareket edebilmek, hem de bir sosyal faaliyet olarak bu etkinliği düzenliyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de yaptığı açıklamada ellerinde Türk bayraklarıyla 100 e yakın bir insanın katılımıyla ilk kez böyle bir bisiklet turu düzenlediklerini ifade ederek, “Kaymakamımızın öncülüğünde 20-25 kilometrelik parkurda Sorgun’a kadar gidebilenler bisikletle gidecek. Bu etkinlikteki amacımız insanlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve biraz da olsa spor yaptırarak onların zayıflamasını sağlamaktır. Ben katılan tüm arkadaşlarımızı kutluyor ve bu etkinliklerimizin her hafta devam edeceğini belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Bisiklet turuna katılanlardan Batuhan Çekerek ve Fatih Özcan isimli katılımcılarda bu kadar uzun bir mesafede bisiklet kullanacak olmalarından dolayı, çok heyecanlı olduklarını belirterek, parkuru tamamlamaya çalışacaklarını kaydettiler.

Yapılan açıklamaların ardından trafik ekipleri tarafından tek şeridi trafiğe kapatılan Yozgat Sorgun karayolunda, turun startı verildi.

Yaklaşık 1,5 saat süren bir sürüşün ardından ilçe merkezinde de bir tur atan bisikletlilere, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek tarafından Dutluk Parkı’nda bir kahvaltı verildi.

Kaynak: İHA