Mazıdağı'nda Madde Bağımlılığını Engellemeye Yönelik Komisyon Toplantısı Yapıldı

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde Toplum Sağlık Merkezi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan 'Madde Bağımlılığı Komisyonu' toplantısı yapıldı.

Mazıdağı'nda Madde Bağımlılığını Engellemeye Yönelik Komisyon Toplantısı Yapıldı
Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantı, İlçe Kaymakamı Fırat Çelik başkanlığında yapıldı. Kaymakam Çelik, son zamanlarda Türkiye'de olduğu gibi bölge ve ilçelerinde de madde bağımlılığı oranının arttığını söyledi.

Madde bağımlısı olan insanların gerek fiziksel ve gerekse ruhsal yapılarında çöküntülerin meydana geleceğini dile getiren Kaymakam Çelik, "Bu durum bireysel olumsuzluklar getirmekle birlikte toplumsal manada da büyük olumsuzluklar ve sorunlara neden olmaktadır. Bu itibarla, başta okullarımız olmak üzere toplumun her kesimine yönelik olarak bu konuda gerekli tedbirlerin alınması, madde bağımlısı kişilerle gerekli irtibatın sağlanması ve tıbbi anlamda tedavilerinin yanı sıra psikolojik anlamda da gerekli çalışma ve desteklerin sunulması büyük önem arz etmektedir. Bununla birlikte madde bağımlılığına karşı toplumsal ve bireysel farkındalığın oluşturulması gerek eğitim faaliyetleri ve gerekse kurumlar arası iş birliği anlayışıyla madde bağımlısı kişi ve kişilere yönelik gerekli tespit, araştırma ve incelemenin yapılması gerekmektedir" dedi.

Madde bağımlılığının önlenmesine yönelik olarak daha çok gayret ve eforun harcanması gerektiğini belirten Kaymakam Çelik, bu konuda toplumda her bir bireye ve kurumlara büyük görevler düştüğünü belirtti.

Kaynak: İHA