Kahraman Köpek Kabang, Filipinler'deki Evine Döndü

Manila - Filipinler'de 2011'de hızla seyreden bir motosikletin önüne atlayarak sahibinin kızını ve yeğenini kurtaran ve bu sırada ağır yaralanan kahraman köpek Kabang, ABD'deki tedavisinin tamamlanmasının ardından evine döndü.

Kabang, Filipinler'in güneyindeki Zamboanga kentine, uzun bir konvoy eşliğinde, sarı balonlarla donatılmış bir kamyonetle geldi. Kahraman köpek Kabang'ı Zamboanga Belediye Başkanı Celso Lobregat karşıladı. Lobregat, kazada yüzünün yarısını kaybeden Kabang'ı "kentin gururu" ilan etti ve mamayla ödüllendirdi.

Zor günler atlatan Kabang, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen çocuklar ve kent sakinlerinin ilgi odağı oldu.

Öte yandan, Kabang'ın sahibi Rudy Bunggal'ın, alkol sorunu ve mali sıkıntıları olduğunu söyleyerek, süreçle yakından ilgilenen bir veterinerden köpeğin bakımını geçici olarak üstlenmesini istediği belirtildi. Filipinler basınında çıkan haberlerde, Rudy Bunggal'ın eşinden ayrıldığı ve oldukça düşük gelirli bir işte çalıştığı ifade edildi.

Aralık 2011'deki kaza sonrasında, Kabang'ın başına gelenleri öğrenen New Yorklu bir hemşire, köpeğin tedavi amacıyla ABD'ye getirilmesi için uluslararası bağış kampanyası başlatmıştı. Kısa sürede tüm dünyada pek çok kişinin sevgisini ve desteğini kazanan Kabang için 27 bin dolar toplanmıştı.

ABD'deki California Üniversitesi veterinerleri, Filipinler'deki kaza sırasında burnunu ve üst çenesini kaybeden Kabang'ın kanser atlattığını da belirtmişti.

Kaynak: AA