Üniversite Öğrencilerinden Eğitime Destek

Kırşehir - Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Topluluğu üyesi öğrenciler, Kırşehir'in Akpınar ilçesindeki bir ortaokulda 3 bin kitap ve 15 bilgisayardan oluşan kütüphane kurdu.

Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi" kapsamında harekete geçen öğrenciler, Akpınar Ortaokulunda boş bir sınıfı düzenleyerek kurdukları kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Akpınar Ortaokulu Müdürü Recep Sulubulut, okula zengin bir kütüphaneyi ve bilgisayarları kazandıran üniversite öğrencilerine teşekkür etti.

Okulun yıllardır kütüphane ve bilgisayar salonuna ihtiyaç duyduğunu ifade eden Sulubulut, yapılan bu çalışmayla öğrencilerin daha çok okumaya ve araştırmaya zaman ayıracaklarını dile getirdi.

Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Topluluğu Başkanı Burcu Saroğlu ise daha önce Sakarya ve Niğde'de kütüphane kurduklarını belirterek, Akpınar Ortaokulu kütüphanesi için 3 bin kitap topladıklarını ve 15 bilgisayar temin ettiklerini söyledi.

Kendilerine destek verenlere teşekkür eden Saroğlu, "Amacımız çocuklara kitap sevgisini aşılamak. Umarım kitaplar işlerine yarar ve kütüphaneden faydalanabilirler. Türkiye'de internete veya kitaba ulaşamadığı için bir şeyler araştırmaktan geri kalan çocuklar olmasın istiyoruz" ifadesini kullandı.

Ortaokul öğrencisi Fatma Karagül de okullarına kütüphane kurulmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA