Hatalı Sollama Nedeniyle Bir Kişinin Ölümüne, Bir Kişinin Yaralanmasına Yol Açtığı İddiasıyla Yargılanan Sürücü Nizamettin Beşel, 3 Yıl 4 Ay Hapse Çarptırıldı

Trabzon'da, hatalı sollama nedeniyle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına yol açtığı iddiasıyla yargılanan sürücü Nizamettin Beşel, 3 yıl 4 ay hapse çarptırıldı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Nizamettin Beşel ile taraf avukatları katıldı.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Beşel'i taksirle "bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına yol açtığı" gerekçesiyle önce 3 yıl hapse çarptırdı.

Sanığın cezasını, hatalı sollama yapıp suçu bilinçli taksirle işlediği için 4 yıl hapse çıkaran mahkeme heyeti, Beşel'in duruşmalardaki iyi halini dikkate alarak 3 yıl 4 ay hapse indirdi.

Beşel'in ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu.

-Olayın geçmişi-

Vakfıkebir-Tonya karayolundaki bir virajda 8 ay önce yaşanan kazada, sollama yapmak için şerit ihlali yaptığı ileri sürülen Nizamettin Beşel'in kullandığı 61 HK 564 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Bülent Salih Kalyoncu yönetimindeki 61 HK 473 plakalı otomobille çarpışmıştı.

Kazada, Yusuf Köse hayatını kaybetmiş, Bülent Salih Kalyoncu, İlyas Köse, Nizamettin Beşel, eşi Fatma Birinci Beşel yaralanmıştı.

Kazanın ardından Nizamettin Beşel hakkında, bazı yaralıların şikayetçi olmaması sebebiyle "Bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına sebep olduğu" gerekçesiyle dava açılmıştı.

Muhabir: Tuncay Bekar

Yayıncı: Murat Kaban
Kaynak: AA