Gümüşhane'nin Kelkit İlçesinde Köy Muhtarının Yeğenini Av Tüfeğiyle Vurarak Öldürmesine İlişkin Davaya Devam Edildi

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde yeğenini av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü iddia edilen muhtarın yargılanmasına devam edildi.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, maktul Yusuf Polat'ı öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Ali Kemal Polat katıldı.

Müştekiler maktulün babası Hasan, annesi Züleyha, kardeşi Emre ve ağabeyi Yalçın Polat ile sanığın olay sırasında tehdit ettiği ileri sürülen Yaşar Polat ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada sanık avukatları İbrahim Taşdemir ve Akın Demir ile müşteki avukatı Burak Temren hazır bulundu.

Sanık Polat, duruşmada ifadesi alınan torunu K.P'nın beyanlarını kabul etmediğini belirterek, "Bu benim torunum. Benim onu da öldüreceğimi söylüyor. Ben onu niye vurayım. Kesinlikle kabul etmiyorum" dedi.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, ifadeleri alınamayan müştekilerin beyanlarının alınması için yazılan talimat yazılarının cevabının beklenmesi, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi ve dosyadaki diğer eksiklerin giderilmesini istedi.

Mahkeme heyeti de mütalaaya uyarak duruşmayı erteledi.

-Olayın geçmişi-

Kelkit ilçesine bağlı Salördek köyünde, 2 Eylül 2012'de, muhtar Ali Kemal Polat ile yeğeni Yusuf Polat arasında ortak arazi kullanımı konusunda tartışma çıkmıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine muhtar Polat, yeğenini av tüfeği ile vurarak öldürmüştü.

Olayın ardından yakalanan Ali Kemal Polat hakkında hakaret, kasten adam öldürme ve silahla tehdit suçlarından dava açılmıştı.

Muhabir: Osman Yetim

Yayıncı: Murat Kaban
Kaynak: AA