Gebze'den Çanakkale'ye Tarih Yolculuğu

Gebze Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği ve her yıl binlerce Gebzelinin katıldığı Çanakkale tarih ve kültür gezileri tüm hızıyla devam ediyor.

Gebze'den Çanakkale'ye Tarih Yolculuğu
Hafta 4 sefer düzenlenen geziye katılan hemşerilerini uğurlayan Başkan Köşker, Çanakkale ruhunu Gebzelilere yerinde yaşatmak üzere turları düzenlediklerini söyledi
Gebze Belediyesi tarafından Çanakkale’ye gerçekleştirilen tarih ve kültür gezilerine Gebzelilerin ilgisi ve katılımı her geçen biraz daha artıyor. Ücretsiz olarak düzenlenen tarih ve kültür turlarına katılmak isteyen vatandaşların başvuru dilekçeleri Beyaz masa tarafından alınarak listeler oluşturuluyor. 22 mahalleden katılımların eşit olarak sağlanmasına özen gösterilen Çanakkale tarih turlarında Anzak koyu, Çanakkale Mehmetçik Şehitliği, Ertuğrul tabyası, kanlı sırt, Namazgah tabyası, Conk bayırı siperleri gibi birçok tarihi mekan geziye katılanlara gezdiriliyor. Çanakkale tarih ve kültür turlarına katılan vatandaşları, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yolcu etti.

Gezi otobüslerinin hareket noktasına gelen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çanakkale gezisine katılan vatandaşlarla sohbet etti. Haftada 4 sefer düzenlenen ücretsiz Çanakkale tarih ve kültür gezilerine Gebzelilerin artan ilgisinden memnun olduklarını belirten Başkan Köşker, “Çanakkale bizim için önemli bir yer. Orada destan yazan aziz şehitlerimiz yatıyor. Vatanı, milleti, inancı ve onuru için yaşamlarını feda eden ve kanlarıyla suladıkları Çanakkale’yi geçilmez ilan eden şehitlerimize bizlerden selam götürün. Rabbim kazasız belasız bir yolculukla gidip dönmeyi nasip eder inşallah” dedi.

Başkan Köşker ayrıca, binlerce vatandaşın katıldığı Çanakkale tarih ve kültür turlarının devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA