Win 8 o kadar karmaşık ki...

"Windows 8 o kadar karmaşık ki, her an hacker kurbanı olabilir!" Bakın bu sözler kimden geliyor...

Win 8 o kadar karmaşık ki...
Çıktığı günden bu yana büyük tartışmaların başrol oyuncusu olan Windows 8, Kaspersky tarafından yapılan yeni açıklama ile bir darbe daha almış durumda...

Kaspersky Lab ürün sorumlusu Wayne Kirby'nin yaptığı testler sonucu ortaya attığı iddiaya göre, Windows 8 işletim sistemi üzerinde bulunan karmaşık dinamiklerin, daha doğrusu karmaşık yapının, dışarından gelen saldırılara davet çıkartıyor. Sorunun başlangıcında, Windows 8 arka planında; Windows desktop, Windows RunTime ve ARM tabanlı sistemlerde çalışan RunTime'ın bir arada olması bulunuyor. Kirby'ye göreyse, üç farklı sistemin bir araya gelerek çalışması, olası hack saldırılarının sisteme ulaşmaları için üç farklı yol denemelerine olanak tanıyor.

Bir diğer sorun ise Microsoft'un "Cloud" depolama sunucusu olan SkyDrive'dan kaynaklanıyor. "SkyDrive'a sahip kişi ya da kuruluşlar gerekli koruma programlarına sahip değillerse, ortalama bir hacker bile sisteme girip rahatlıkla hareket edebilecektir" diyen Kirby, "doğrudan işletim sisteminin bir parçası olduğu için, en büyük kişisel güvenlik açıklarından birisi SkyDrive üzerinden gerçekleşecektir" şeklinde konuştu.

Her ne kadar SkyDrive Windows 7 ve diğer işletim sistemlerinde de bulunuyor olsa da, Windows 8 ile tümleşik oluşu, onu daha büyük bir tehlike haline getiriyor. Wayne Kirby ise yaptığı açıklama ile bir anlamda Microsoft'un neler yapması gerektiğini ve Windows 8'in açık noktalarını dostça dile getirmiş durumda.